Han Lips

Soort:Recensie
Onderwerp:Beetje laat 1
Auteur:Han Lips
Medium:Het Parool
Datum:07-02-2000
Pagina:2 (PS Sport)

Wim de Bie is weer met z'n tweeŽn. Het is nu Annet Malherbe die naast hem loopt. Maar er is een groot verschil met Van Kooten en De Bie, ervan afgezien dat Annet Malherbe nooit De Vieze Man zal kunnen spelen.
 
De Bie en Malherbe spelen vriendelijke, ik zou zeggen ouderwetse sketches over bijvoorbeeld de omgang tussen twee acteurs die Jip en Janneke moeten 'neerzetten'. Dikdoen, boos weglopen, zeggen dat iets 'helemaal in de geest van Annie' is en de verzuchting van Malherbe: 'Ik leer zoveel van die man.' Dat is - ik gebruik een gruwelijke uitdrukking - best wel leuk.
 
Het grote verschil met Van Kooten & De Bie is de aandacht die Van Kooten trok. Diens briljante spel was wat je als het belangrijkste van dat duo zag. De Bie was de nuttige aangever en je vergaf het duo de bozige terzijdes van De Bie. Dat De Bie een minder goede acteur was niet zo erg.
 
Nu is de volgorde omgekeerd. Niet Malherbe & De Bie maar De Bie & Malherbe. De Bie valt meer op. Je ziet hem zijn zoveelste zalvende zeikerd doen (toegeknepen ogen, vingertoppen tegen elkaar) en het is net niet goed. Malherbe is beter, maar zelfs haar chaotische Zeeuwse hulp in de thuiszorg kan het duo niet redden.
 
Het is te braaf, niet gek genoeg. En dan kijk je naar de zoveelste parodie op een moderne, nasaal sprekende, met zwaar zwart montuur uitgeruste kunstenaar (Malherbe als filmmaakster), die best wel leuk is.
 

 
Terug naar Bibliografie