De wereld van de Klisjeemannetjes

Soort:Recensie
Onderwerp:De wereld van de Klisjeemannetjes
Auteur:[onbekend]
Medium:Haagse Post
Datum:29-06-1968
Pagina:23

Dit is de tweede langspeelplaat van de heren Cornelis Reinier van Kooten en Willem Philippe de Bie, die enige jaren lang het VARA radioprogramma Uitlaat met hun bekende, in Haags aksent gehouden konversaties afsloten. Sinds enige tijd leveren zij met hun komische sketches ook regelmatig een bijdrage aan het t.v.-programma Fenklup. De ene kant van deze plaat bevat 'n langdurig dialoog (recorded life at 'The Hague'), die een uitstekende indruk geeft van wat er doorgaans door de beide vrienden gepresteerd wordt.
 
Ook de andere kant of, zoals dat ook wel heet: de flip-side, staan een aantal afzonderlijke parodieŽn. Een op het bekende pop(groepen) gepraat in "Hawai? Dat ben je of dat ben je niet". Een op de bekende veelbelovende Nederlandse speelfilmmaker in "Kijk: als we op de set komen, dan weten we nog van niks".
 
Een parodie op de Nederlandse "sjansonwereld" (het luisterliedje, het denkdeuntje) in "Karel, Elly, Odile, Herman, Floortje, Rikkert, Peter, Ronnie, Cobi, Wim-Jaap, Martine en Jop", waarvan in de rubriek Treitertrends ook al eens een fraai voorbeeld heeft gestaan. Dit deel eindigt met het waanzinnige lied "Verzopen Vlinder", dat door de beide Klisjeemannen zelf werd geschreven en door De Bie ten gehore wordt gebracht.
 
Het beste deel van de plaat is ""We gaan nu toch wel heel duidelijk een bepaalde lijn zien", een meesterlijke parodie op het hooggeleerde forum, zoals dat zo vaak voor de t.v. of radio is te beluisteren en dat vol ingenieuze en komische vondsten zit.
 

 
Terug naar Bibliografie