Van Kooten en De Bie worden "Kreateam"

Soort:Artikel
Onderwerp:Kreateam
Auteur:[onbekend]
Medium:Leeuwarder Courant
Datum:22-09-1983
Pagina:2

HILVERSUM - Kees van Kooten en Wim de Bie zullen de komende winter geheel in de geest van technische ontwikkelingen en Medianota hun werkterrein verleggen van het Simplisties Verbond naar commerciŽle audiovisuele bezigheden. Het produktiebedrijf "Van Kooten and De Bie" zal in opdracht van overheid, omroepen, ideŽle instellingen en bedrijfsleven voorlichtings- en bedrijfsfilms, hoogwaardige documentaires en informatieve programma's gaan vervaardigen.
 
Het "Kreateam voor multimediale attitude-deformatie" gaat zich ook storten op satellietuitzendingen, abonneetelevisie en de videocassettemarkt, aldus een bekendmaking van de VPRO. Met het produktiebedrijf komt een einde aan de satirisch-komische activiteiten van Van Kooten en De Bie, zo hebben beide heren laten weten. Ervaring en technische know how zullen worden aangewend om "communicatieve probleemstellingen in audio-visuele termense vertalen." Het produktiebedrijf is een divisie van Krull-electronics, "worldwide specialists in audiovisual overwhelming."
 
Van Kooten gaat de public relations van "Van Kooten and De Bie" behartigen. De Bie heeft de technische leiding in handen. "Talrijk van de vaderlandse televisie bekende regisseurs, acteurs en technici werken aan de totstandkoming van de diverse in opdracht te vervaardigen audio-visuele projecten," aldus de bekendmaking.
 
De VPRO vertoont als eerste opdrachtgever op 19 oktober de Van Kooten and De Bie-documentaire "Gas met een luchtje", een film over een experiment in Oost-Groningen waar bejaarden worden ingeschakeld bij het doen van proefboringen naar aardgas. Een woordvoerder van de VPRO verzekerde overigens dat het duo ondanks de commerciŽle aanpak het gehele winterseizoen op de VPRO-televisie zal verschijnen.
 

 
Terug naar Bibliografie