Grote menigte zocht vergeefs naar 1000

Ondertitel:Na "Van Kooten and De Bie"
Soort:Artikel
Onderwerp:Kreateam 4 - Geld
Auteur:[onbekend]
Medium:Leeuwarder Courant
Datum:12-01-1984
Pagina:1

AUSTERLITZ - De tv-uitzending van Van Kooten and De Bie heeft gisteravond en -nacht tot chaotische taferelen geleid in het bos bij de uitspanning de Pyramide van Austerlitz. Zonder kans op succes hebben zevenhonderd mensen gegraven, sommigen zelfs met behulp van een metaaldetector, naar 1000 die de twee daar "voor de echte minima" zouden hebben begraven.
 
De trommel met geld lag er namelijk helemaal niet, vertelde een medewerkster van de VPRO vanmorgen. "Het is een grap geweest. We hebben achteraf geen boze telefoontjes gekregen van mensen die bot hebben gevangen en verhaal kwamen halen", zegt ze. De "gelukkige" die gisteravond met 1000 liep te zwaaien, moet zijn mede-gravers in de maling hebben genomen, concludeert een woordvoerder van de politie.
 
Politie en boswachterij toonden zich gisteravond verontwaardigd over de grap. "Zeker aan halve hectare aan jonge aanplant is vertrapt", klaagde een houtvester die was opgeroepen om de schade aan het bos zoveel mogelijk te beperken. De politie vertelt dat er voor duizenden guldens schade is, onder meer doordat het bospad geheel is omgewoeld.
 

 
Terug naar Bibliografie