Kanaalzwemmen

Soort:Column
Onderwerp:Van Kooten & De Bie 3
Auteur:Han Lips
Medium:Het Parool
Datum:28-10-1996
Pagina:13 (Media)

'Ik ben heel goed met mijn slachtoffers,' zei Wim de Bie gisteravond in zijn rol van reality television cameraman, altijd klaar om achter een ambulance of een brandweerwagen aan te rijden. Koot was het slachtoffer. Hij had zojuist 18 liter bloed verloren en was hoogst teleurgesteld dat Hart van Nederland de beelden van zijn ongeluk niet wilde nemen. Hij had thuis een niersteen op de schoorsteen staan, dus hij was wel gewend om met zijn ingewanden in de openbaarheid te treden.
 
De heren hadden een sterke uitzending over de term cultuuromslag: een eufemisme waarachter zich grootscheepse saneringen schuilhouden.
 
Hoe schandalig is Hart van Nederland (SBS 6) eigenlijk dat het door de toorn van de minister is getroffen? Gisteravond waren ze uitgerukt voor een brand bij Wormerveer. Wat kun je zoal over een brand vertellen? Het belendende percelen-verhaal. Het nablussen. De omvang van de schade. Het vrijkomen van de schadelijke stoffen. Verplichte nummers. Nieuwswaarde nul? Toch niet: 'Het nablussen kan dagen duren, want cacaobonen nemen geen water op.'
 
Dat wist ik niet, dat was nieuws voor mij.
 
En verder? Het wereldrecord Fiat 500 filerijden werd verbroken op de weg naar Capelle a/d IJssel: 846 autootjes op een rij. Het was de reality. Het was op television. Dit moest dus reality televison zijn.
 

 
Terug naar Bibliografie