Kanaalzwemmen

Soort:Column
Onderwerp:Deksel van de Desk 19
Auteur:Han Lips
Medium:Het Parool
Datum:09-04-1996
Pagina:15 (Sport)

Dat het Paasweekeinde in Nederland geheel vlekkeloos verlopen is kan ik (op microniveau) niet bevestigen. Ik had buikgriep en vlekkeloze buikgriep, dat gaat niet. Maar op macroniveau: beroering nul. Vandaar dat het Journaal gisteren plaats moest inruimen voor een vredesmars te Amersfoort. Aantal deelnemers: 150 (zegge: honderdvijftig). Oude man zong met eigen gitaarbegeleiding een ouderwets ontwapenend lied. Zelfs de tulpen in de Keukenhof lieten het lelijk afweten.
 
Op medianiveau (tussen micro en macro in) gebeurde tussen Herman Koch en Sonja Barend helemaal niets. Barend wilde almaar dat Koch komiek deed, wat almaar niet lukte. Koch was gewoon niet leuk, maar deed wel zijn best. Zijn uitgever: 'Dit is je kans op een doorbraak, Herman!' Braaf gedaan, pijnlijk om te zien. Gisteren was Koch gelukkig weer zichzelf (Franse diender die het woord 'kinderpindakaas' uitspreekt).
 
Wel leuk op medianiveu: Wim de Bie met zijn fraaie imitatie van Martin 'kleer bikkennin' Simek. Dat haar was goed, dat vette op de camera spelen was goed, dat kleffe veel te dichtbij de vrouwelijke geinterviewde komen was heel goed.
 
Hoewel de beroering op microniveau angstig borrelende vormen aannam, kon ik hartelijk grinniken. Enige nadeel: die Simek zal die parodie wel als een eerbewijs zien.
 

 
Terug naar Bibliografie