Kanaalzwemmen

Soort:Column
Onderwerp:Krasse Knarren 4
Auteur:Han Lips
Medium:Het Parool
Datum:15-11-1993
Pagina:15

De close-ups van oude, gelooide handen in Lopende zaken, de close-up van de billen van Wim de Bie, de close-up van de demente, stokoude, op sterven na dode Marietje in de documentaire over die Amsterdamse huisarts de VPRO was gisteren goeddeels geriatrisch getoonzet.
 
Wat een droefenis. Die meneer en mevrouw Van Wameren, van wie de vrouw alleen maar wezenloos voor zich uit kon staren. Een keer riep ze op rauwe toon: 'Ja! Ja! Ja!' Haar man moest telkens vragen of ze niet zo hard wilde knijpen als ze zijn hand vasthield. Meneer Van Wameren wilde dood maar kon niet wegens zijn vrouw. Hij kon haar nog wel aan het lachen maken, zei hij, en trok kleine, konijnachtige grimassen. Ze lachte niet.
 
Ook grote droefenis in de huisartsenpraktijk, met een oude man die dood wilde maar niet kon wegens Jezus. 'Ik wil Hem niet voor de voeten lopen.'
 
Van Wim de Bie wordt een mens evenmin vrolijk. Nog maar een keer kwaad worden, op de kookprogramma's op de televisie. Daar was deze krasse knar erg tegen. Kranige opinie, waar Joop 'met mij kun je van alles beleven' Braakhekke zich weinig van zal aantrekken.
 
Goddank verschenen aan het eind van de avond op de Belg twee gelukkige oude heren: Ollie Johnston en Frank Thomas, Disney-tekenaars. Hun liefdevolle herinneringen maakten alles goed.
 
Han wil oud worden als Frank en Ollie.
 

 
Terug naar Bibliografie