VPRO-actie voor "Joey" groot succes

Soort:Artikel
Onderwerp:Simplisties Verbond 32
Auteur:[onbekend]
Medium:Leeuwarder Courant
Datum:05-01-1977
Pagina:3

DEN HAAG - De inzamelingsactie van Kees van Kooten en Wim de Bie voor een aangepaste bungalow voor Joey en zijn vrienden is een ongelooflijk succes geworden. Vorige week was er al méér dan 130.000 gulden bij de VPRO binnen gekomen: dat is ruim tweemaal zoveel als het benodigde minimumbedrag van 60.000 gulden, waar het Simplisties Duo Koot-Bie in hun avondvullende tv-programma van 23 december jl. om vroegen.
 
"Een mooier nieuwjaarsgeschenk is niet denkbaar", was de laaiend enthousiaste reactie van de behandelende arts Harris van het tehuis, waar de spastische Joey en mede-patiënten verpleegd worden. Kees van Kooten deelde hem op 1 januari het goede nieuws telefonisch mee. Binnenkort, als alle stortingen door de VPRO geregistreerd zijn, gaan Van Kooten en De Bie de opbrengst in Engeland overhandigen.
 
De spasticus Joey kreeg destijds internationale bekendheid door zijn levensverhaal, dat uit zijn mond werd opgetekend door een eveneens spastische vriend, die Joey als enige kan verstaan. Een derde spastische vriend tikte het verhaal vervolgens uit. Er werd een boek van uitgegeven, dat inmiddels in vele talen is vertaald. Joey en zijn "medewerkers" hebben noot één cent aan de verkoop van het boek verdiend.
 

 
Terug naar Bibliografie