Gouden Hoofd voor fietszadel

Ondertitel:
Soort:Bericht
Onderwerp:Gala van het Gouden Hoofd
Auteur:Van een verslaggeefster
Medium:De Waarheid
Datum:27-12-1984
Pagina:1
Bron:Delpher link

Het Gouden Hoofd van Van Kooten en De Bie, die het Gouden Hoofd Gala 1984 presenteerden (bijna bereikten ze het niveau van Ted de Braak), gaat naar een meneer uit Hilversum die een revolutionair fietszadel bedacht.
 
Hij streefde daarmee de twee Kamerleden voorbij, die een idee hadden geleverd voor permanente waarneming van de "Dutch Democracy" in Derde Wereldlanden.
 
Het Kamerlid voor de VVD, P.R. op den Borrel, en de CDA-er Van Stekenburg (die dan ook helemaal precies leek op El Salvador- en Nicaragua-waarnemer Piet Nelissen) aten biefstuk en dronken cocktail (with ijs, boy, with ijs") in Kigali en regelden vast de verkiezingsdatum (19 januari) in Gamba, want dan konden ze allebei.
 
Helaas gelukte het hun niet twee klaverjassende autochtonen bij het "stemlokaal" (een tent) duidelijk te maken dat er stembiljetten en rode potloden moesten zijn, die gedeponeerd dienden te worden in "a melkbus, you know" en niet in "an open doos".
 
Duidelijk onbevredigd zag men hen afdruipen na met opgeheven vinger "denk erom: democracy, hè?" te hebben voorgeschreven.
 

 
Terug naar Bibliografie