TV Terugblik

Soort:Recensie
Onderwerp:Mies en scène 12
Auteur:Vg.
Medium:Leidse Courant
Datum:08-10-1966
Pagina:2

Ze komen terug, de vertrouwde programma's die we in het zomerseizoen hebben moeten missen. Gisteren was Mies weer een scène of ze niet weggeweest was. Nog niet op de sterkte waar we dit topprogramma het liefste zien, maar al met genoeg aardige onderwerpen (souffleur Spiegel en Sjakie Swarts familie bijvoorbeeld) om een goede seizoenopening te mogen heten.
 
Nieuw was Uitgerekend, het mini-consumentenrubriekje, dat voor de consumenten - dus voor ons allemaal - van veel nut zal kunnen zijn. Misschien meer nog dan Koning Klant: daar moet je voor gaan zitten en op zaterdagmiddag kunnen al die huisvrouwen dat niet. Maar vijf minuten Uitgerekend pak je makkelijk mee.
 
Stiefbeen is ook terug: we zagen het laatste stukje ervan en het was weer als vanouds: wat platte humor, maar toch van een aardiger type dan de meeste "lachertjes" die we in ruime overvloed uit Amerikaanse import te zien krijgen.
 
In zijn Vol Kielmannseggdocumentaire voor de VPRO had samensteller Dick Verkijk geen goed woord over voor de man die een PSP-pamflet over de Duitse generaal in elkaar had geflanst. NCRV-Attentie haalde de PSP'er voor de camera's, maar stelde hem niet de goede vragen, namelijk over de beschuldiging dat het grotendeels klakkeloos was overgenomen uit een obscure en niet genoemde Oostduitse bron.
 
Typisch onzorgvuldige aanpak van Attentie, want de enige zinnige noodzaak van 's mans aanwezigheid op t.v. leek ons die beschuldiging en zijn eventuele verweer daarop. Ook "Achter het Nieuws" beging een fout door, naar aanleiding van het geval-Elspeet, een arts te laten verklaren dat de polio-bestrijding in ons land op een achterlijke manier bedreven wordt (injectie i.p.v. oraal). Hier was een commentaar van het Directoraat-generaal van de Volksgezondheid absolute noodzaak geweest. Het was blijkbaar niet gevraagd.
 

 
Terug naar Bibliografie