Sonja Barend nieuwe presentatrice Fenklup

Soort:Bericht
Onderwerp:Fenklup
Auteur:[onbekend]
Medium:Nieuwsblad van het Noorden
Datum:27-01-1968
Pagina:9

Ex-NTS-omroepster Sonja Barend gaat Fenklup presenteren. Ze zal deze nieuwe rol met ingang van de Volgende uitzending van dit VARA-programma op 10 februari vervullen, een taak die de laatste tijd was waargenomen door Yvonne van Zuiden die nu als zodanig afscheid zal nemen. Sonja Barend kwam na haar middelbare schoolopleiding en na enkele jaren als beroepskeuzeadviseuse werkzaam te zijn geweest, in dienst van de NTS als script-girl bij de cursus voor aanstaande regisseurs in het opleidingscentrum Santbergen te Hilversum. Deze regiecursus heeft Sonja Barend zelf ook gevolgd. Daarbij verrichtte ze voor de NTS omroepwerkzaamheden. Na de regiecursus heeft Sonja Barend nog een cursus presentatie gevolgd.
 
Enkele maanden geleden bood de VARA haar een contract aan voor de presentatie van het inmiddels verdwenen programma Yin Yang en voor het verrichten van produktionele werkzaamheden ten behoeve van het programma De Jonge Onderzoekers.
 
Het eerste optreden van Sonja Barend bij Fenklup zal te zien zijn op zaterdag 10 februari via Nederland 2. Zij zal dan de Beatlefilm "The Magical Mystery Tour", die als extra Fenklup-uitzending op het scherm wordt gebracht, aankondigen.
 

 
Terug naar Bibliografie