televisie kritiek

Soort:Recensie
Onderwerp:Simplisties Verbond 8
Auteur:John Müller
Medium:NRC Handelsblad
Datum:02-04-1975
Pagina:10

Sensitivity training, op z'n Hollands, betekent oefenen in gevoelig worden. Omdat dat klinkt naar iets waar we niet van houden, terwijl het toch nodig wordt geacht, blijft het sensitivity training heten. Hoewel in feite een stuk geïmporteerde American way of life, heeft de methode zich, behalve in de keiharde zakenwereld, ook in progressieve kringen populair gemaakt.
 
De ligging op de Veluwe is bij uitstek geschikt voor de therapeutische modelboerderijen, die zijn uitgegroeid tot collectief gebruikte tweede huizen van de nerveuze stadsmens. U hebt het zelf kunnen zien: dankzij een week doorbreken, uitpraten, huilen en opnieuw beginnen onder begeleiding is het Simplisties Verbord weer èèn.
 
Het gefrustreerde kleine mannetje van Kooten is weer de oude geworden en Bie houdt weer van zijn kleine pikkie. Een wonder voor de som van 2000 gulden en een zegen voor de televisie: de uitzending ervan was een genot voor de geest.
 
Nog realistischer zag deel twee van Berichten uit de samenleving eruit. Een citaat als garantiebewijs.
 
De geestelijke vader van Unified Family tegen interviewer: "Wilt u misschien uw vibraties een beetje in toom houden?" Stilte
 
Cherry Duins (verbaasd): "Er ligt een boot in uw tuin".
 

 
Terug naar Bibliografie