cliché's

Soort:Artikel
Onderwerp:Lachen is Gezond
Auteur:Henk van Gelder
Medium:Het Parool
Datum:20-09-1969
Pagina:7

Kees van Kooten en Wim de Bie, die niet hoog genoeg geprezen kunnen worden voor de manier waarop ze trends en clichés signaleren, hebben een ontzagwekkende hoeveelheid teksten geschreven. Een deel daarvan was slechts bedoeld ter vluchtige consumptie, maar een ander, respectabel deel is niet genoeg eer aangedaan met eenmalige radio- of tv-uitzendingen of krantepublikatie.
 
Om deze laatste groep aan de Vergetelheid te ontrukken, publiceert uitgeverij Thomas Rap in november een groot boekwerk, getiteld "Lachen is gezond" met tien jaar teksten van Kees van Kooten en Wim de Bie.
 
Voor dit boek hebben de heren zelf een selectie gemaakt uit de Cliché-mannetjes (die behalve in radio-Uitlaat en tv-Fenklup zelfs geclicheerd hebben voor de Nillmij en de Stichting Ideeële Reclame), de Treitertrends van Kees van Kooten in de Haagse Post, de Plannenmakers Nico Bulle van Berkel en Harry F. Kriele in deze krant en uit andere teksten voor radio en televisie. Verder teksten uit Wim de Bie's Dagboek van een vogel, eveneens uit deze krant.
 
Ieder hoofdstuk wordt voorafgegaan door uitgebreide, speciaal voor het boek geëpibreerde cliché-dialogen. Het boek, inclusief een grammofoonplaat zal verkrijgbaar zijn voor circa ƒ 12,90 en wordt ongezien warm aanbevolen.
 
Naast "Lachen is gezond" verschijnt aan het eind van dit jaar een bundel Treitertrends van Kees van Kooten als literaire reuzenpocket bij de Bezige Bij. Voor wie vergeten heeft ze uit de HP te knippen. Het merkwaardige duo zal overigens over enige tijd ook de markt der scheurkalenders betreden. Volgend voorjaar beginnen ze voor Thomas Rap aan een zogeheten Bescheurkalender voor 1971. Het wordt een kalender met grappen, grollen, spreuken en spelletjes — enigszins in de sfeer van de Pret Pagina die Kees van Kooten op het ogenblik maandelijks voor Muziek Expres maakt. Zonder twijfel een sieraad in de kamer.
 

 
Terug naar Bibliografie