Dit bracht de t.v.

Ondertitel:Verrassingen in Mies en Scène
Soort:Recensie
Onderwerp:Mies en scène 12
Auteur:J.E.
Medium:Het Parool
Datum:08-10-1966
Pagina:3

Het nieuwe tv-seizoen is van 1 oktober af nog altijd maar aan het starten. Gisteren was er een nieuw programmaatje. Uitgerekend, een soort kleine dochteronderneming van de consumentenrubriek Koning Klant. Ook beleefden we de terugkeer van twee populaire programma's. Stiefbeen & zoon op Nederland 1 (NCRV) en Mies en Scène op het tweede net (VARA).
 
Beide programma's waren overigens als vanouds, wat niet weinig zal bijdragen tot hun voortgezette en hernieuwde populariteit. Het verhaal van Stiefbeen juniors huwelijk, dat natuurlijk niet doorgaat (hij heeft immers al zijn vader om ruzie mee te maken?), was leuk maar na de eerste minuten al geheel voorspelbaar.
 
Het aardige in Mies en Scène, ook al is het niet altijd leuk, is daarentegen het verrassingselement. Ook nu weer was er een fraai assortiment aan bekende of juist totaal onbekende maar toch opmerkelijke figuren. Tot de laatste categorie behoorde de souffleur van het Arnhemse Theater, die al een halve eeuw net niet op de planken staat.
 
Hij onthulde dat hij souffleur geworden was nadat hij als acteur was mislukt, waarna hij zich in dit gesprek ontpopte als een geboren acteur, die de onvermijdelijke anecdote met betrekking tot Louis Bouwmeester (wiens naam slechts vermeld mag worden na het voorvoegsel "de grote") met verve vertelde.
 
De aardigste verrassing van dit programma vond ik het optreden van de clichémannetjes van het radioprogramma Uitlaat, wier woorden al voor een klein deel zijn vastgelegd voor de eeuwigheid in de zwarte schijf. De man in de stoel was dit keer prof. Mazure, de nieuwe voorzitter van de Eerste Kamer, een man die zonder het gevecht Baas-Adams niet gauw in het nieuws en dus in dit programma gekomen zou zijn.
 
Wat de actualiteitenrubrieken betreft: zowel Attentie als Achter het Nieuws besteedden enige aandacht aan de uitzending van Dick Verkijk over Von Kielmansegg. In Attentie bracht F. de Vries, een van de samenstellers
 

 
Terug naar Bibliografie