Stilzwijgen rond uitzending van "Simplisties Verbond"

Soort:Bericht
Onderwerp:Simplisties Verbond 1
Auteur:[onbekend]
Medium:Nieuwsblad van het Noorden
Datum:06-11-1974
Pagina:8


Heer Kooten en Heer Bie, directeuren en (enige) leden "Simplisties Verbond".
 
Kees van Kooten en Wim de Bie komen vanavond (22.00-22.30 uur, Ned. 2) na lange tijd weer terug op de televisie. Echter niet als Kees en Wim, maar als de heren Kooten en Bie. Nu de heide heren, zo hebben zij onlangs officieel aangekondigd, directeuren zijn geworden van het Simplisties Verbond, hebben ze de versierselen Van en De van hun namen weggelaten. De VPRO staat de dertig minuten zendtijd "edelmoedig" af aan het Verbond.
 
Het Simplisties Verbond, dat als symbool de mattenklopper heeft die eens nodig over het Nederlandse leven gehaald moet worden, propageert simplistisch leven voor iedereen. Het is simplistisch in positieve of negatieve zin als de beide leden en directeuren van het Simplisties Verbond het simplistisch noemen, zo legden de heren het uit. Meer dan haar best kan en wil het Simplisties Verbond niet doen.
 
Wat het Simplisties Verbond nou precies van plan is te gaan doen en waar het om gaat: de VPRO en de heren Kooten en Bie hullen zich daarover in een diep stilzwijgen.
 
Men zegt dat het in kort bestek niet inzichtelijk te maken is waar het nu eigenlijk om gaat. "Laten wij het in het kort zeggen: om de menswaardigheid van het bestaan".
 

 
Terug naar Bibliografie