VPRO brengt veel nieuwe programma's

Soort:Aankondiging
Onderwerp:Op hun pik getrapt
Auteur:Van onze radio- en tv-redactie
Medium:Trouw
Datum:20-09-1979
Pagina:4

HILVERSUM — De VPRO brengt een groot aantal nieuwe programma's op radio en tv in het komend winterseizoen. Neon is een nieuw jongerenprogramma dat maandelijks zal worden uitgezonden op tv. Dit programma behandelt over het algemeen zaken die direct te maken hebben met de leef- en interesse-wereld van jongeren, zoals muziek, sociale en actuele onderwerpen. Neon wordt samengesteld door een collectief onder leiding van Bob Visser.
 
Cherry Duyns maakt zes strikt persoonlijke „ontdekkingsreizen". Reportages over zeer uiteenlopende zaken. De eerste aflevering wordt op 4 november uitgezonden.
 
Extra is een nieuw wekelijks terugkerend tv-programma over, alweer, onvoorspelbare gebeurtenissen. Elk onderdeel zal met langer duren dan een minuut of vijf. Af en toe is er ruimte voor een programma van een half uur.
 
Kees van Kooten en Wim de Bie gaan een driewekelijks programma maken dat zich voor een klein zaalpubliek zal afspelen. Ze treden opnieuw op als Koot en Bie van Simplistisch Verbond. Ook Hans Verhagen keert terug met zijn praatprogramma. Elke maand een uitzending.
 
Er zijn ook veel VPRO documentaires te verwachten over ons eigen land. Netty Rosenfeld maakte onder meer drie afleveringen over kinderen die het rechte pad verlaten. Hollands Spoor houdt zich weer bezig met actuele-politieke zaken. Dit programma wordt een maal in de drie weken uitgezonden. De VPRO tv heeft ook weer veel buitenlandse documentaires op stapel staan.
 
Verder besteedt de omroep veel aandacht aan speelfilms. Om er een paar te noemen: Der Spiegel van Tarkoysky, The Frontpage van Billy Wilder en Rome Open Stad van Rosselini.
 

 
Terug naar Bibliografie