Voor (u) beschouwd

Ondertitel:TV-debuut als acteurs van 'Clichťmannetjes'
Soort:Aankondiging
Onderwerp:Het kind van de tsaar
Auteur:[onbekend]
Medium:Nieuwsblad van het Noorden
Datum:13-10-1969
Pagina:9


De veelzijdige Dimitri Frenkel Frank heeft voor de VARA een tv-spel geschreven, dat hij "Het kind van de tsaar" noemde. De hoofdrollen worden vervuld door het van radio en tv bekende duo Kees van Kooten en Wim de Bie. Ze zijn hiermee voor het eerst in een toneelspel te zien en insiders zeggen dat ze het helemaal niet gek doen. "Het kind van de tsaar" is een spel, dat de ene keer ůen komedie lijkt, de andere keer een drama. Het gaat over een vrouw, die een kind moet krijgen. Kees van Kooten en Wim de Bie, die geen van beiden de vader zijn, proberen elkaar die rol op te dringen. Verder spelen er een gekke dokter mee met zijn al even dwaze vrouw. Het spel besluit met een dichterlijke toekomstvisie: geen rangen en standen meer, iedereen een kind van de tsaar. Vanavond op Nederland 2.
 

Rien van Nunen en Bert van Dongen adviseren vanavond om half acht op Nederland 1 "Breng eens een zonnetje" en zingen daarom in de Stadsschouwburg van IJmuiden liedjes uit vroegere jaren. Meteen na het journaal komt de immer breed lachende Ben Cramer met zijn kleurenshow. Hij is vooral bekend geworden door zijn liedje "Zai zai zai" en presteerde al het een en ander op buitenlandse festivals.
 
Drie eeuwen lang wordt Scotland al door Londen bestuurd. En daarom gaat John Peereboom om kwart voor negen (nog steeds op Nederland 1) na, hoe Schotland ervoor staat en hoe de kansen liggen dat het zich ooit nog eens van Engeland zal afscheiden.
 
Nederland 2 brengt vanavond om twintig over negen "Het kind van de Tzaar", een televisiestuk van Dimitri Frenkel Frank, met Kees van Kooten en Wim de Bie in de hoofdrollen.
 
Dinsdagavond om kwart over acht brengt de KRO het programma "Over de loop van het recht", een documentaire van Ad Zonneveld over de harde hand van de justitie en het drama van de veroordeelden en hun gezinnen. Drie oud-delinquenten verlenen hun medewerking. Op Nederland 2 zwemmen morgenavond de goudvissen weer dartel over uw beeld in Voor de Vuist weg van Willem Duys.
 
Persoonlijk
 
In Persoonlijk (woensdagavond, 22.15 uur, Nederland 1) worden personen in de binnen- en buitenlandse actualiteit ondervraagd door journalisten mr. H.W. Sandberg, hoofdredacteur van Het Parool, drs. A.J. Cuppen, hoofdredacteur van De Tijd. De hoofdredacteur van de Haagse Post, W.L. Brugsma is de gespreksleider.
 
Op Nederland twee begint woensdagavond om drie minuten over half acht het programma Ja wereld-Nee wereld, waarover u in deze krant al uitvoerig hebt kunnen lezen.
 
In de "Wereld waarin wij leven" brengt de TROS donderdagavond een nieuwe serie in kleur, gebaseerd op de boeken uit de Time-Life natuur- en wetenschapsreeks. In de loop van de avond zetten verder zeven Nederlandse artiesten zich belangeloos voor de vluchtelingen, in 't programma "National star festival". Liesbeth List, Rita Reys, Connie van den Bos, Louis van Dijk, Henk Elsink, Pim Jacobs en Seth Gaaikema doen mee.
 
Even na zeven uur presenteert Jan Blaaser vrijdagavond op Nederland 1 vanuit Bellevue kunst en kunstenaars. De redactie van dit programma is in handen van Wim de Bie, Hans Sleutelaar en Jan Kees de Rooy, die tevens de regie voert.
 
Hadimassa
 
Verder om tien over negen een eerste bericht over een nieuw experimenteel communicatiecentrum dat in Dronten gebouwd zal worden. Dit programma "Agora voor Lelystad" wordt gevolgd door Hadimassa en de tweede aflevering van Ja wereld-Nee wereld.
 
Farce Majeure verschijnt vrijdagavond op Nederland 2.
 
De komende zaterdagavond wordt Nederland 2 gedeeltelijk opgeŽist door Harry Belafonte die in een eigen show tal van zijn succesnummers zal zingen. Hij moet daarbij concurreren met de Mounties op Nederland 1.
 


 
Terug naar Bibliografie