Voetbal-sporen

Soort:Recensie
Onderwerp:Hadimassa 13
Auteur:C.J.L.
Medium:Trouw
Datum:13-11-1969
Pagina:4

De voetbal evenementen van gisteren trokken hun sporen daar waar je ze niet onmiddellijk zou verwachten. De stakers bij Werkspoor Utrecht besloten hun actie niet te laten devalueren door voor het scherm te gaan zitten. Een van discipline getuigende daad, die door de tv zo pikant werd gevonden dat hij tweemaal in beeld werd gebracht: Journaal en Achter het Nieuws. Opmerkelijk dat het medium met instemming (want wie kan bezwaar hebben?) registreerde hoe een groep potentiŽle kijkers van het medium afzag. Over pikant gesproken: Herman Kuiphof vergeleek de grilligheid van de Italiaanse voetbalofficials met die van de Italiaanse vrouwen. Nu zal misschien iemand opstaan en vragen 'hoe komt een NOS-voetbalverslaggever aan zijn kennis van de Italiaanse vrouw?, Laten wij dan zeggen dat we daarover onze eigen gedachten hebben sinds we Herman en Jaap (van Praag) bovenop MontMartre een gedeeltelijke striptease hebben zien bijwonen. Nu maar wachten welke pikanterie hij voor de KNVB in het vat heeft. Die is ten slotte ook niet vrij van grilligheid.
 
Voetbal ook in Hadimassa. Het was een sterke aflevering, actueler dan anders. Actueel door de sketch van De Bie en Van Kooten over het gewemel van voetbalwedstrijden op het scherm, met juiste uitslagen; actueel ook door het eerste nummer over geweld dat we, terecht of niet, onmiddellijk koppelden aan Televizier van dinsdag.
 
Brugsma en Cuppen slaagden erin de heer Mansholt van zijn specialiteit, de Europese landbouwpolitiek, te voeren naar een Europees progressieve partij. De heer Mansholt zou, als hij niet opnieuw zou worden voorgedragen voor zijn huidige functie bij de Europese Commissie, gaan proberen de jongeren warm te krijgen voor zo een partij. Daar zal hij het nog moeilijk mee krijgen, want, Zoals hij zelf al aangeeft heeft de Europese politiek het imago van een bedrijf achter gesloten deuren en op technologisch gebied. En ten tweede omdat iedereen dan kan denken wat hij wil over 'progressief' en 'vredeswil'. We hebben een stukje gezien van 'Dit is het begin' deel I. Een popconcert is nauwelijks een levendiger gebeuren dan een klassiek concert. Er was zeer veel pop. Het programma komt duidelijk na Zendtijd en Verslag op Dinsdag. Dat laatste programma is tot dusver met elke aflevering beter geworden. We hopen dus maar.
 

 
Terug naar Bibliografie