Hadimassa

Ondertitel:TV gisteravond
Soort:Recensie
Onderwerp:Hadimassa 13
Auteur:Jaap Koopmans
Medium:Het Vrije Volk
Datum:13-11-1969
Pagina:4

Na een dolle voetbalmiddag kwam de VARA gisteravond met een sterk geëngageerd programma: Midweek, Hadimassa, een Achter Het Nieuws-reportage over de Werkspoorstaking en 'Dit is het begin'. Om met het laatste te beginnen: het einde was het in ieder geval geenszins. We zagen een modieuze rotzooierige popgroep met één liedje, wat post-provo-praat en een hoop onzin.
 
Hadimassa was opnieuw sterk, het presentatieteam heeft zowat het ideaalbeeld bereikt, de onderwerpen zijn actueel. Niet alle scènes steunen op sterke teksten, het parodietje over de tomatengooiers in de schouwburg was zwak en er waren nog wel wat nummers die sterker konden. Maar als geheel is Hadimassa een amusementsprogramma dat zijn weerga op het ogenblik niet kent. Het belangrijkste onderwerp is het generatieconflict, aldoor zó ingepakt, dat er geen moment wordt gepreekt.
 
Meestal gaat stellingname gepaard met verkondiging, zoals bijvoorbeeld bij Jaap van der Merwe en soms ook bij Sieto Hoving. Dimitri Frenkel Frank waakt er voor dat de ironie in vorm blijft. Midweek, helemaal voor tieners, leek me goed aan de vraag voldoen en - voor zover een niet-tiener dat kan bekijken - sterker dan de meeste programma's in dit genre.
 
Het kwam heel wat volwassener over dan Dit is het begin, dat voor de volgende leeftijdsgroep werd aangeboden.
 

 
Terug naar Bibliografie