Koot en Bie

Soort:Recensie
Onderwerp: Van Kooten & De Bie 2 - Stichting Morekop
Auteur:Leonard Ornstein
Medium:Het Parool
Datum:11-11-1985
Pagina:2
Bron:Delpher link

De tijd dat je speciaal voor het Simplistisch Verbond thuis bleef, is al een poos voorbij. Gisteravond daarentegen was het weer eens raak. Dit keer geen saai en traag programma, maar Koot en Bie in vorm: snel, origineel en geen blad voor de mond nemend.
 
Kennelijk is het duo goed op dreef als verkiezingen in aantocht zijn. Want na de 'Tegenpartij' kwam nu FNC '85 in beeld. De lijsttrekker bleek (net als bij enkele echte partijen) als dat zo uitkomt graag naar Schiphol te komen om vluchtelingen op te halen. Die vluchteling werd aldaar in de bloemetjes gezet door Koot; een soort broertje van het VVD-Kamerlid Joris Voorhoeve. Heel mooi was het eindshot van de door de politici achtergelaten vluchteling. Dit uiteraard nadat FNC '85 publicitair munt uit de zaak had geslagen.
 
Ook Koot en Bie's nieuwste creatie 'oudere jongeren' (36-plussers) mag wat mij betreft terugkomen. Koos Koets en Robbie Kerkhofs van de Stichting Morekop maakten althans overtuigend duidelijk dat er iets voor deze groep moet gebeuren. Want het leven valt niet mee als je altijd jong wilt blijven, nog lange haren hebt en te oud bent voor het CJP, maar te jong voor de 65-plus-kaart.
 

 
Terug naar Bibliografie