beeld spraak

Ondertitel:Postbus 565
Soort:Recensie
Onderwerp:Op hun pik getrapt 8
Auteur:B. IJ.
Medium:De Waarheid
Datum:04-03-1980
Pagina:2
Bron:Delpher link

Het postbusnummer van het polisariocomité is: 565 te Dordrecht. Het comité deed oproepen tot steun in Sprekershoek maar dat juist zo noodzakelijke postbusnummer verscheen niet op de kaart. Vandaar!
 
Overigens blijkt Sprekershoek met dit soort uitzendingen een goede functie te kunnen hebben.
 
Het journaal verzorgde een adequate verslaggeving van de gebeurtenissen in Amsterdam en NOS-Panoramiek was goed op het nieuws in Suriname via een ronde-tafelgesprek met 7 van de 9 man tellende raad van militairen uit wier mond we op deze manier zelf konden horen wat er aan gedachten bij hen omgaat.
 
Koot en Bie hadden hun programma geheel afgestemd op de doemdenkers. De onheilvoorspellers. Mooi begin ditmaal waarmee het thema werd aangeduid: de spiraal van de "broekriem minder".
 
De uiterst belangwekkende en ook angstaanjagende door de VPRO uitgezonden Amerikaanse documentaire over door de chemische concerns in het milieu gestorte giffen, liet juist het belangwekkendste aspect buiten beeld: Hoe komt het dat er tegen die concerns niet door de Amerikaanse overheid wordt opgetreden. Misschien omdat zij de verkiezingsprogramma's betalen?
 
Het meest bekeken programma van dit weekeinde zal zonder meer het schaatsen in Heereveen zijn geweest. Een enorme sfeer in het stadion Thialf, een ouderwets gevoel thuis en de wereldkampioen die in gesprekken achteraf zich alsmaar verontschuldigde dat hij de titel had gewonnen.
 
Een hele verbetering was dat niet meer alleen de tussentijden werden ingeprikt, maar ook de rondetijden. Als nu - zoals reeds bij de skireportages gebeurt - ook nog de tot dan toe snelste tijd na elke ronde in beeld komt en de te verwachten eindtijd, kunnen we in het vervolg optimaal genieten zonder gestoord te worden door samenspraak van de heren Smeets en Prommer - ex-coach - die het presteerden de huidige coach niet voor de camera te halen.
 

 
Terug naar Bibliografie