Simpelsite - Interviews

Een overzicht van de interviews die Kees van Kooten heeft gegeven.
 
Kranten en tijdschriften
In het Nieuw Wereldtijdschrift (1985, no. 2, blz 36-46) staat een lang interview met Kees van Kooten.

In het juni/juli nummer van "Elke dag schrijf ik het boek" uit 1986 staat een interview met Kees van Kooten.

In het RVU magazine van december 1986 staat een interview met Kees van Kooten.

In "Schoon schip '93" (2002, nummer 1) staat een vraaggesprek met Kees van Kooten.

Radio
01-02-1999, Ophef en vertier, Radio 5.
Kees van Kooten over zijn serie "Kees van Kooten leest zich voor" in de Kleine Komedie.

Een interview met Kees van Kooten is te horen in een (welk?) Radio 2 programma om 12:02 op 20 april 1999.

In het radioprogramma De Avonden van 27 april 1999 is er een vraaggesprek met Kees van Kooten over zijn boek Levensnevel. Gespreksonderwerpen zijn onder andere de thema's van het boek, het moderne leven en het "huiskamerrealisme", Van Kootens kinderboek Het schaampaard, de hoogte en dieptepunten in zijn werk, zijn werkwijze, zijn literaire ambities en de voordelen van het ouder worden ("Ik kan het iedereen aanbevelen!") Met een door Van Kooten voorgelezen fragment uit Levensnevel en door Van Kooten een voorgedragen gedicht uit Het schaampaard.

26-07-1999, De Avonden, Radio 5, VPRO.
Kees van Kooten over zijn verhalenbundel Levensnevel.

Op 10 december 1999 is Kees van Kooten te gast bij het programma De Recensenten (Radio 1, 20-21 uur), waarin hij vertelt over zijn kinderboek Het schaampaard.

05-03-2001, Opium, Radio 1.
Vraaggesprek met Kees van Kooten naar aanleiding van zijn nieuwe boek 'Hilaria', een 'feel good'-boek met teksten, plaatjes, foto's en tekeningen. Aan de orde komen onder andere: de opzet van het boek, dat deels bestaat uit columns van Van Kooten uit onder andere het Belgische blad 'Humo'. Zijn waardering voor 'Humo', waarvoor Van Kooten sinds 1970 columns schrijft. De liefde van Van Kooten voor BelgiŽ. Van Kootens weerstand tegen vulgair taalgebruik. Zijn intensieve en succesvolle samenwerking met Wim de Bie. De Boekenweek. Zijn kinderboek 'Het schaampaard'. Afgewisseld met voordrachten door Van Kooten uit 'Hilaria' en muziekkeuze van Van Kooten.

Een interview met Kees van Kooten over het toneelstuk "Wina Zingt" is te horen in het KRO Radio 2 programma "Tijd voor Twee" (12:05) van 31 oktober 2002.

Televisie
Op 21 januari 1987 is Van Kooten te gast bij het programma RUR van Jan Lenferink.

Kees van Kooten is te gast in het programma "Karel" met Karel van der Graaf in de uitzending van 27 april 1991. Het gaat daarbij over het voorlezen uit eigen werk in kleine plaatsjes in het land, zijn rol in de speelfilm Oh Boy!, zijn samenwerking met Wim de Bie en de diverse typetjes die ze spelen.

 
Terug naar Boekenpagina