Typeplanner: De Vieze Man

Van Klingelen: Autorijden is een eurotiserende bezigheid, dat mag hier best eens worden gedeubiteerd. Wanneer u ook de meuning bent aangedaan dat man en vrouw voor hun grootste gedeulte bestaan om elkander te prikkelen, aarzel dan niet langer en kies De Vieze Man als uw perseunlijke navigatype.
De Vieze Man: Ziezo, hh. Ehh, merci boekoo h?
Automobilist: Ehh... geen dank hoor. Ehh, stond u daar al lang?
De Vieze Man: Altijd, ik st.. ik sta d'r altijd.
Automobilist: Ahhh, u heeft uw vaste plekje.
De Vieze Man: Jawel, maar dat ehh... dat bewaar ik voor thuis h, mijn ehh vaste plekje, ik ga niet ehh langs de openbare weg aan ehh.. mijn vaste plekje staan te zitten natuurlijk.
Automobilist: Neehee, nee, nee, nee, nee, nee.
De Vieze Man: Ik heb zelf ook een auto hoor..
Automobilist: Ahh...
De Vieze Man: Maar die kreeg net vandaag, ehh, z'n grote beurt.
Automobilist: Ja, dat moet ook gebeuren h?
De Vieze Man: Da's een enorme, ehh, doorsmeerboel h, want normaal lif ik nooit, nooit. Ik lift nooit, ja ik neem ze wel mee hoor natuurlijk, als ik met mijn eigen wagen op de grote weg zit. En er staan ehh... iemand in de brem met z'n duim omhoo. Maar, eh, bij voorkeur geen mannen, en zeker geen mannen die met z'n tween zijn. Want je weet het nooit h met twee mannen weet je 't nooit, d'r vraagt er een om een vuurtje, te..terwijl de ander ehh... op je nek sprink. Omdat ik zo goed ben geweest om ze een lift te geven, want de vis wordt duur betaald hoor meneer.
Automobilist: Ehh... ehh... jahhaa ja ja ja, maar ja zo'n arme student, nietwaar h, ja.
De Vieze Man: Jaaaa, studentjes, maar nou heb u het over lift-sterren.
Automobilist: Hmmm.
De Vieze Man: Die zijn natuurlijk ehh... Heeerlijk, he... Zeker als ze 'n half uurtje in de ehh zachte brem hebben staan te luchten. Nee, die geef ik altijd een lift hoor, die arme meisjes. Ook met bril hoor. Want ik heb, eh, zelf ook een bril gehad vroeger dus dus ik weet wat dat is h. Kan u het nog zien, kijk eens naar me, kan u 't nog zien, nee h ?
Automobilist: Nee..
De Vieze Man: Da'k een bril heb gehad, nee h ?
Automobilist: Nee, nee, nee.
De Vieze Man: Maar dat zeg ik, m'n hele wagen ruik, ehh, enkel naar, ehh, lift-sterretjes. Ook als ze achterin zitten, vaak nog dagen later h, dan dan ruik ik ze nog duidelijk voor ogen. Ja, ze, ze hoeven niet allemaal achterin te zitten hoor, d'r mag r, d'r mag er a... d'r mag er, d'r mag er altijd eentje voorin naast mij, dat vindt ze leuk hoor, zo'n lift-sterretje, als ze voorin mogen zitten. Dat vragen ze ook vaak, h..? Ach, meneer, ik heet Madeloes of Kitty en en mag ik misschien een stukkie voorin zitten? Ja ik heb d'r brutaaltjes bij hoor d'r onder, maar ja, dan ben ik ook de kwaadste niet, h?
Automobilist: Ja, ehh.. als ik u even vragen mag..
De Vieze Man: Jah..?
Automobilist: Waar moet u eigenlijk heen?
De Vieze Man: Nee, we gaan goed zo hoor, maar om-ste beurt h, dus dus de eerste 100 kilometer mag Madeloes dan voorin, en dan zeg ik "Nee, Madeloes", nou ehh laten we zeggen mag Pascale mag voorin naast mij, en dan weer 100 kilometer Veronique en dan Madeloes weer, he, dat eerlijk verdeeld is natuurlijk h..
Automobilist: Ja, ja ja ja nou ik ehh..ik moet hier rechtsaf hoor.
De Vieze Man: Ja ik ook, voorzichtig h, met de bocht? Ehh.. wie hadden ehhwwieei had ik nou voorin zitten? Ehh.. Nou goed, ehh.. Een van de lift-sterretjes dan. Soms heb ik wel, wel drie lift-sterretjes op de achterbank h.. Maaaarrr, maar, belangrijk, alledrie achter de gordel, daar ben ik streng in hoor meneer, heel streng, maak ik zelf ook vast h, de gordels. Ik heb dus een, ik heb 'n vrij grote wagen ehh... lux... luxeehhh Korrelaan, mar jah, maar, maar twee gordels achterin! Dus laten we zeggen dat Madeloes zit dan voorin naast mij en Kitty in de d'r eentje ah.. achter n gordel achterin, dan moet ik dus Pascale en Veronique samen achter die andere gordel zien te krijgen h...? Da's vaak een enorm gewurm. Maar ja, veiligheid gaat voor t meisje meneer, dat weet u zelf ook wel, h?
Automobilist: Ja, ja. Zoo, nou, we zijn er zo'n beetje h.
De Vieze Man: He, nou al, waar zijn we dan?
Automobilist: Ehh... jjaaha, want ik, ik, ik woon hier h, en dan zult u weer een stukje verder moeten liften h..?
De Vieze Man: Eh... en d'r staat geeneens een huis hier, waar woon jij dan?
Automobilist: In ehh... die hooiberg daar, ziet u?
De Vieze Man: Oh, met je vrouw zeker.
Automobilist: Ehh... Nou, nee ik lig momenteel in een scheiding.
De Vieze Man: Ohhh, dus je ligt lekker met ehh... met vreemde vrouwen in die hooiberg daar?
Automobilist: Ehh... Die hooiberg is een tijdelijk onderkomen. En, ja, mag ik u nu verzoeken mijn auto te verlaten?
De Vieze Man: Joh... Bp... blijf van me been af h? Zit je alweer aan me been. De hele weg zit je al stiekum aan me bij... ame bijbeen. Net in die, in die laatste bocht nog, zat je aan me bijbeen. Moet ie zo, moet ie zogenaamd terugschakelen, kom, kompie met zo glibberig zo even even hewewehe heel gauw aan me bijbeen...
Automobilist: Oke... jah...
De Vieze Man: ...glijdt ie zogenaamd met z'n natte hand van ze knuppel af, jaaah... Ik heb 't in de gaten...
Automobilist: Oke, ziezo, en nu is het genoeg, deruit en, en, en veel succes verder he..?
De Vieze Man: Whawa... Ik wil geneens... Blij da'k uit die wagen ben zeg, levensgevaarlijk bij jou in de wagen, ik wil geneens meer mee. Ik begrijp 't best hoor dat jouw vrouw jou in inehh de scheiding heb geleg, Jonge mannen zoals ik oppikken, en en dadadu en en dan moeten ze zeker in hun blote reet, bij de ondergaande zon voor jou dansen op de hooiberg h..!! Jaaaahhhh...
Automobilist: Goedenmiddag verder.
De Vieze Man: O nou, o nou rijdt 'ie weg, zie je wel, hij vlucht voor de waarheid. Kinderlokker, doorsmeerpijp, viespeuk, pederats, VIEZE MAN!!!!!!

Met dank aan Bas Hollaardt.

Terug naar Teksten