Deksel Van De Desk 8


Aflevering: Deksel Van De Desk 8
Uitzenddatum:03-12-1995
Zender: Nederland 3
Uitzendtijd: 20:10 - 20:36
Duur: 23 minuten
Seizoen: Deksel Van De Desk (1995-1996)

Inhoud
1.Arie en Gé Temmes maken zich druk over het plan dat de AOW nog maar één maand aan de partner wordt doorbetaald na het overlijden van de oudere.
2.Klimaat conferentie – Van Kooten en De Bie zien het opwarmen van de aarde als gevolg van menselijk handelen; een hele prestatie.
3.Vogel & De Mik – Het risico van een zieke werknemer ligt bij de werkgever. J. Vogel (kleine ondernemer) brengt H. de Mik (zieke ondernemer) een bezoek en zegt de arbeidsovereenkomst op.
4.De Nieuwe Van Dale en de Woordenlijst komen niet meer overeen. Van Kooten en De Bie vragen prof. dr. E.I. Kipping (neerlandicus) om commentaar. Kipping pleit voor woordhervorming: putschepper in plaats van putjesschepper.
5.Catalijne van der Pas herinnert haar overleden vader als een vreselijke man en stort zijn urn leeg in de brievenbus van zijn vriendin.
6.Bosnië - De 5.500 Bosnische vluchtelingen mogen voorlopig hier blijven. Nederland stuurt particuliere beveiligers. Van Kooten en De Bie voorzien weer een doofpot.
7.Straatseks - De Vieze Man en de H&M-reclame in een bushuisje
Typetjes
Kees van Kooten, Wim de Bie, Gé en Arie Temmes, J. Vogel, Hans de Mik, E.I. Kipping, De Vieze Man, Catalijne van der Pas
 
Trefwoorden
 
Artikelen en recensies