Van Kooten & De Bie 1 - Niet bij brood alleen


Aflevering: Van Kooten & De Bie 1 - Niet bij brood alleen
Uitzenddatum:13-10-1996
Zender: Nederland 3
Uitzendtijd: 19:30 - 19:57
Seizoen: Van Kooten & De Bie (1996-1997)

Inhoud
1.Van Kooten wacht tevergeefs op het 8 uur journaal. Het wachten is op meer nieuws van de aanslag van Elske ter Veld op Melkert. Van Kooten en De Bie kijken dan maar naar RTL 4 Nieuws op de publieke omroep.
2.Delevisie - B. Brandsma (dir. BV Ritselkabel) vertelt over de samenstelling van het decoderpakket. Omdat de kosten van decoder en abonnement hoog zijn, komt Ritselkabel met de Delecoder. Voor de ondersten uit de samenleving is op TV voetbal te zien op de helft van het scherm. Ook het komische kanaal geeft voor de helft beeld. Voor wie de abonnementskosten nog te hoog zijn is er de Kwartcoder. Continu porno, kwartbeeld, voor één kwartje per week.
3.Kabelproef - D. Planeel (hfd. com.) betoogt dat als iedereen kabelt het fileprobleem gehalvariseerd kan worden. Bij het kabelen trekt men of kan men getrokken worden. Met kabelen kan men ook ritsen; de files worden twee maal zo kort, aldus Planeel. Dan wordt hij toch aan het twijfelen gebracht.
4.De Weekwoorden (1) – woorden die deze week boven kwamen drijven maar nog even in de week moeten liggen om te bezinken: Verwijdercentrum – Van Kooten zou uitgeprocedeerde topcriminelen willen verwijderen naar het Archeon. Gewondenbewondering –Gepleit wordt voor een gewondenkanaal en ambulances met binnencamera.
5.Vulkaankijkers – Hans Kievit (eruptietoerist) kon ook vandaag niet mee ondanks dat hij al 20 jaar op de wachtlijst staat. Op de vraag “wat gaat u nu doen” barst Kievit uit.
6.Plagiaat – Rijksplagiaatcommissie drs. Soevereins en drs. De Koning komen in actie wanneer plagiaat aantoonbare economische schade oplevert. De heren zien er hetzelfde uit en praten elkaar in gelijke bewoordingen na. Voorbeelden van plagiaat zijn Mandelaplein Helmond- Den Uylplein Zutphen, de bladblazer en de föhn, Vermeer, de boeken van Diekstra, Rode Kool – Sierkool, naar vis stinkend boek – naar vis stinkende film.
7.De Weekwoorden (2) – Transgenderist - Van Kooten wil de poeperd van voren hebben; De Bie twee penissen en tenminste één borst.
8.Broodroof – Bisschop Muskens stelt dat armen met honger een brood mogen stelen. N.N. (arme man) probeert dit in de praktijk uit. Het blijkt gebakken lucht. Er wordt ethisch duur gedaan over de armen.
Typetjes
Kees van Kooten, Wim de Bie, B. Brandsma, D. Plateel, Hans Kievit, drs. Soevereins, drs. De Koning, N. N. (arme man)
 
Trefwoorden
BV
 
Artikelen en recensies