Van Kooten & De Bie 8 - Gegeven paarden


Aflevering: Van Kooten & De Bie 8 - Gegeven paarden
Uitzenddatum:01-12-1996
Zender: Nederland 3
Uitzendtijd: 19:30 - 19:58
Duur: 25 minuten
Seizoen: Van Kooten & De Bie (1996-1997)

Inhoud
1.In het kader van Wereldaidsdag knippen de kappers op zondag. Om ze niet met de handen in het haar te laten zitten, besluiten Van Kooten en De Bie naar de kapper te gaan.
2.Huis en Tuin voor nop – Knutselen met Niek en Rob, zonder gebruik van dure materialen en gereedschappen. Gezellig je huis opknutselen, gewoon met je blote handen, afgedankte materialen en een lekker bakkie breng je je huis in de kerstsfeer.
3.De euro komt! – Ad Grijpstra (dir. Filanfinanza) biedt de mogelijkheid om voor de invoerdatum alvast schoon schip te maken met de gulden. Th. Varel (zeer kleine spaarder) wil 32 guldens witwassen. Om helemaal veilig te zijn, wisselt hij ze in voor één cent.
4.Decembertrauma – Gerard Verwei (fictief incestslachtoffer) kwam er door therapie achter dat hij in zijn jeugd gruwelijk is misbruikt door zijn ouders. Zijn vader, Maarten V. (aangeklaagde vader) weet van niets. Gerard herinnert zich dat zijn vader begin december een rode jurk aantrok en dat hij dan op schoot moest zitten. ‘dr’ Jesse Dorpel (niet-erkend psychotherapeut) weet dat er vooral begin december trauma’s over de vroege jeugd naar boven komen.
5.Vanessa – Toneelgroep De Schijnwerper uit Drechten starten met de repetities geschreven door Bčr Heuverkamp (schrijver/regisseur), die inhaakt op het succes van het toneelstuk “Emily,”. Koningin Beatrix en Prins Claus van het stuk volgen de aanwijzingen. Prins Willem Alexander en Prins Friso repeteren het dramatische hoogtepunt van het stuk.
6.Van Kooten en De Bie komen geknipt terug van de kapper. Wanneer Van Kooten er achter komt dat er in het kader van de actie niets met zijn afgeknipte haar gebeurd, wil hij het terug.
Typetjes
Kees van Kooten, Wim de Bie, Niek, Rob, Ad Grijpstra, Th. Varel, Gerard Verwei, Jesse Dorpel, Bčr Heuverkamp, koningin Beatrix, prins Claus, Maarten V., prins Willem Alexander, prins Friso
 
Trefwoorden
 
Artikelen en recensies