Van Kooten & De Bie 7 - Niet bij water alleen


Aflevering: Van Kooten & De Bie 7 - Niet bij water alleen
Uitzenddatum:24-11-1996
Zender: Nederland 3
Uitzendtijd: 19:30 - 19:57
Duur: 26 minuten
Seizoen: Van Kooten & De Bie (1996-1997)

Inhoud
1.Van Kooten en De Bie zijn boos dat de NS staking van de volgende dag niet doorgaat. Het wachten is op de Elfstedenkoorts.
2.Spannende TV. Om spannende TV te maken loofde SBS 6, 150 gulden uit aan ouders die hun kind uit het ziekenhuis weten te smokkelen. Lo Simons (SBS 6-tipgever) vindt dat hij moeilijk zijn werk kan doen als er bij een dergelijke tip aangifte wordt gedaan. Hij moet steeds wat anders verzinnen om aan zijn tip te komen. Zo blijken niet alle beelden goed op hun sokkel te staan.
3.De Weekwoorden (1) Stressborrel. Een nieuw juridisch begrip waarbij voor dronkenschap verzachtende omstandigheden gelden, gerelateerd aan het inkomen.
4.Parkeren? Dat lossen we samen wel op! Man parkeert op parkeerplaats voor invaliden. Andere man spreekt hem er op aan. De parkeerder stelt dat deze plaatsen nooit gebruikt worden en dat hij zo een extra parkeerplaats voor niet-invaliden vrijmaakt.
5.De Weekwoorden (2) Beelddrager. Het nieuwe gezicht van het CDA. Van Kooten denkt aan Wijffels (het CDA wordt dan de RABO-partijmet het RABo-figuurtje) De Bie ziet meer in Muskens met een kindje op de arm. De oude beelden blijken nog maar door weinigen herkend te worden. Pantomimespelers lopen hopeloos achter.
6.Geweldsamusement Meer geweld, minder regels. T. Helvoort (tweede Kamer CDA) is absoluut tegen het free-fighten. Jopie Bichman, fight-organisator is ook afgehaakt omdat het te lang duurt voordat de vechters weer hersteld zijn. Bichman komt dan met animalfight. Een gevecht tussen mens en dier.
7.De Weekwoorden (3) Megahaast. Zo noemen de haast waarbij infrastructurele megaprojecten uit de grond worden gestampt. H. Smits (directeur-generaal Schiphol) heeft een wel heel korte procedure en maakt daarbij met n zin drie gebaren tegelijk.
8.Het verhaal gaat - De bijbelvertelling van Nico ter Linden brengt ds. Karel Wiert (Vervormd predikant) op het idee om voor jongeren de bijbel op te nemen in hun eigen idioom op 100-cds.
Typetjes
Kees van Kooten, Wim de Bie, Lo Simons, T. Helvoort, Jopie Bichmans, ds. Karel Wiert
 
Trefwoorden
 
Artikelen en recensies