Van Kooten & De Bie 9 - Nieuw nix


Aflevering: Van Kooten & De Bie 9 - Nieuw nix
Uitzenddatum:08-12-1996
Zender: Nederland 3
Uitzendtijd: 19:30 - 20:01
Duur: 24 minuten
Seizoen: Van Kooten & De Bie (1996-1997)

Inhoud
1.Van Kooten kijkt geboeid naar de laatste voetbaluitzending van Sport 7. De Bie is minder enthousiast. Volgens Van Kooten hadden de mensen er nog geen gulden voor over.
2.Bedelen? Dat lossen we samen wel op! - Man betaalt voor een parkeerbonnetje en wordt aangesproken door een bedelaar die om een gulden vraagt. De man vindt het schrijnend dat de bedelaar geen tegenprestatie kan bieden. Dan is de parkeertijd verstreken en vraagt de man de bedelaar om twee kwartjes parkeergeld en biedt hem op zijn beurt een kop koffie aan.
3.De Weekwoorden (1) – Niet Nix. Pamflet van jongeren over de Partij van de Arbeid. Van Kooten (babyboomer) ziet wel wat in de liefdesverklaring. De Bie ziet geen verschil met de JOVD. Van Kooten denkt dat De Bie minder teleurgesteld zal zijn in het boek van Jan Marijnesen die echter wel een babyboomer is.
4.Flutseflats! – H.J. van Vlist (oud-senator CHU) ergert zich aan de nietszeggende koppen van de krant. Het afschaffen van de zondagsrust is een Paarse streek maar in het artikel blijkt het flutseflats te zijn. Van Vlist tracht de rust te bewaren.
5.Proces tegen de Hakkelaar wordt gevolgd door Adrie K. (achterhaalde crimineel). Het meest ergerlijke vindt hij het hoofd van het advocaten dream-team Spong. De advocaten zijn gewoon ‘consiglires’ die een drugs-showproces maken voor Frankrijk.
6.De Weekwoorden (2) – Nix aan. Jack Rubato (Endemol-aandeelhouder) heeft na het debacle van Sport 7 een bloemetje voor John. Rubato heeft een nieuw idee: Spot 7, met onderwerpen waar mensen zich aan ergeren, maar op een leuke manier.
7.De Weekwoorden (3) – Wel nix. De Bie wil Van Kooten een appreceptietest afnemen en toont hem een foto van een verlaten strand. Van Kooten ziet niks. Volgens De Bie schuilt het gevaar hier in, dat iedereen alle leegte wil volbouwen. Hij gaat er een pamflet over schrijven: Nieuw Nix.
8.Werelderfgoed – De Stelling rond Amsterdam komt op de Werelderfgoedlijst. De eerste bezoekers, een man en een vrouw, staan dolenthousiast voor een bunker, onderdeel van de Stelling. Het mooiste is dat je er wel tien zondagen aan kan besteden om de hele stelling te bezichtigen.
Typetjes
Kees van Kooten, Wim de Bie, bedelaar, H.J. van Vlist, Adrie Korven, Jack Rubato
 
Trefwoorden
sport 7
 
Artikelen en recensies