Van Kooten & De Bie 14 - De een met de âar


Aflevering: Van Kooten & De Bie 14 - De een met de âar
Uitzenddatum:02-02-1997
Zender: Nederland 3
Uitzendtijd: 19:30 - 19:58
Duur: 25 minuten
Seizoen: Van Kooten & De Bie (1996-1997)

Inhoud
1.De Bie komt terug van uitwaaien op het strand. Van Kooten heeft griep. De Bie over de steun van Lubbers aan de Rabobank.
2.Loopbaanonderbreking. Bij de Hoogovens gaan oudere werknemers eruit om er nieuwe voor aan te nemen. Peer van Heemskerk (ex-arbeider Hoogovens) heeft al 10 jaar opfrissingsverlof. Zijn loopbaan is elke dag een wandeling op het strand.
3.Van Kooten neemt grieperig in kamerjas plaats.
4.De Weekwoorden (1) – Kerndoelen. 92 kerndoelen bepalen wat 12 jarigen moeten kennen en kunnen. Een gefotografeerd kindsoldaat in Liberia heeft maar één kerndoel.
5.De jongste wapens – Julian Liebermann (wapenhandelaar) wordt door De Bie heimelijk gefilmd onder voorwendsel dat hij wapens wil kopen. Liebermann heeft wapens speciaal voor kindsoldaten. De vraag blijft wie er eerst was: de vijand of het wapen.
6.Vogel en de Mik – Wanneer H. de Mik (werknemer) na drie dagen vergeefs roepen door J. Vogel (werkgever) binnenkomt, blijkt hij ziek geweest te zijn. De Mik ontglipt “nou moe” hetgeen hem op ontslag op staande voet komt te staan. De volgende dag komt mevrouw De Bruin al binnen voordat Vogel “binnen” heeft geroepen.
7.Vernieuwing bij het CDA – Het blijft een partij van jongere ouderlingen.
8.Woonruimte voor vreemdelingen. - In Drechten heeft R. de Block (burgemeester) besloten om Julie en Pierre de Coligny, nazaten van Hugenoten, terug te sturen naar Frankrijk. In de afgelopen drie eeuwen was nooit asielaanvraag gedaan.
9.Van Kooten neemt de post door terwijl de Bie naar het strand gaat. Er is een brief van Theo van Gogh en Erik van Ree, waarin een oproep wordt gedaan om drugs vrij te geven. Van Kooten is meer voor de kick van het niks.
10.Vrijuitzicht - De Bie over een vliegveld in zee, dat het oudste landschap voor eeuwig dreigt te verpesten. De Bie vindt 44 miljoen passagiers voor Schiphol meer dan genoeg. De Bie draagt het gedicht “De zee” van Herman Gorter voor.
Typetjes
Kees van Kooten, Wim de Bie, Peer van Heemskerk, Julian Liebermann, R. de Block, Julie en Pierre de Coligny, J. Vogel, Hans de Mik, mw. De Bruin
 
Trefwoorden
 
Artikelen en recensies