Van Kooten & De Bie 13 - De lens de baas


Aflevering: Van Kooten & De Bie 13 - De lens de baas
Uitzenddatum:26-01-1997
Zender: Nederland 3
Uitzendtijd: 19:30 - 19:58
Duur: 25 minuten
Seizoen: Van Kooten & De Bie (1996-1997)

Inhoud
1.De lens was deze week de baas op de tv. Van Kooten en de Bie hebben foto’s opgestuurd gekregen van Wim Kok op een racefiets die, bij vertoning op tv, zijn macht zou breken. Bij gestegen kijkdichtheid van Van Kooten en De Bie, wordt het onvermijdelijk dat de foto’s getoond worden.
2.Z.O.P. – Klant heeft bij het postkantoor een velletje “10 om te verrassen” postzegels gekocht, en spreekt een voorbijganger aan wat hij er mee aan moet. De voorbijganger herinnert zich Zie Onder Postzegel en schrijft een bericht voor de klant klein op de kaart. Frankeren? Dat lossen we samen wel op!
3.De Weekwoorden – Demotie. Salarisvermindering voor werknemers die het tempo niet meer kunnen bijbenen. Van Kooten en De Bie verbazen zich erover dat niemand tegen de veranderingen binnen het arbeidsstelsel protesteert. Alles wordt gepikt.
4.Terugwatchen – Overal zijn camera’s. Daan van der Plas (Little Brother) legt zich er niet bij neer. Little Brother is watching back; alle camera’s worden vastgelegd.
5.Vogel en De Mik – J. Vogel (werkgever) heeft het toiletgebruik van H.de Mik (werknemer) laten vastleggen op de camera. De Mik blijkt iedere dag te roken en lezen op het toilet. De Mik Komt in aanmerking voor een forse demotie.
6.Wethouder Nijmegen begeeft zich in het café om voeding te houden met wat leeft. – Van Kooten vindt dat het niet hoort.
7.Kwijt aan de tijd – Dolf J. Mekkes (echtgenoot) deelde met zijn vrouw Akkie de liefde voor de muziek. Tot zij met een CD van Marco Borsato thuis kwam. Dolf probeert Akkie weer terug te winnen.
8.Premotie – De put dempen voordat het kalf kan verdrinken. De Stier van Potter krijgt alsnog oormerken om de EG-Ministers te overtuigen van de Nederlandse onschuld in de BSE-crisis.
9.Het Voorbehoud – Jaap van Kesteren (Comité Berkbehoud) maakt zich zorgen om het behoud van een berk langs de weg, voordat er plannen zijn. G. Annoké (wethouder) beaamt dat de gemeente Drechten geen plannen heeft met de berk. Van Kesteren geeft aan dat Van Gogh de berk geschilderd heeft en van blijven de emotionele waarde is. Van Kesteren mag van Annoké de boom in.
Typetjes
Kees van Kooten, Wim de Bie, Daan van der Plas, J. Vogel, Hans de Mik, Dolf J. Mekkes, Jaap van Kesteren, G. Annoké
 
Trefwoorden
 
Artikelen en recensies