Van Kooten & De Bie 18 - Nut en noodzaak


Aflevering: Van Kooten & De Bie 18 - Nut en noodzaak
Uitzenddatum:02-03-1997
Zender: Nederland 3
Uitzendtijd: 19:30 - 19:58
Duur: 26 minuten
Seizoen: Van Kooten & De Bie (1996-1997)

Inhoud
1.Van Kooten en De Bie eten pannenkoeken en spreken over eetclubjes. Belangrijk is dat de onzin die men binnen eetclubjes vertelt, binnenskamers blijft. Van Kooten en De Bie halen herinneringen op aan eigen onzinnige suggesties. Daarna hebben ze het over De Hoop Scheffer, die ze heimelijk best wel leuk vinden.
2.Handen af van het koningshuis! - H.J. Bussink (oud-verzetsman) is van zijn eetclubje alleen overgebleven. Hij vertelt Louis (ober) dat het enige dat de tand des tijds zal doorstaan het koningshuis is, ondanks alle aanvallen in de media. Bussink is zeer teleurgesteld als Louis meldt dat er geen oranjebitter is en vertrekt direct uit de republikeinse hoerentent.
3.Ruud (ober) brengt Van Kooten en De Bie nieuwe pannenkoeken. Deze discussiëren over wanneer seks binnen het huwelijk strafbaar is. Van Kooten pleit voor een compromis: Een katholiek mag wel seks hebben met zijn tweede vrouw maar niet de nieuwe hypotheek aftrekken.
4.Nut? – Frank Kozijn (bewuste burger) probeert voorbijgangers te betrekken in de nut- en noodzaakdiscussie over de uitbreiding van Schiphol. Twee mannen betrekken de discussie op het niet meespelen van Bergkamp met interlands, vanwege diens vliegangst. Als Kozijn één van de mannen later weer tegenkomt, krijgen ze ruzie.
5.Van Kooten weet niet wat hij moet stemmen in het referendum over de uitbreiding van IJburg. De Bie vraagt of hij in plaats van Van Kooten mag stemmen. Zo is Van Kooten verlost van kopzorgen en heeft hij zijn burgerplicht gedaan.
6.Gesjoemel – C. van Vessum (ex-hoofd Stormschade) werd gelijk na zijn benoeming verdacht van gesjoemel met kosten woninginrichting, autokosten, lunchvergoeding, sanitaire kosten. J. de Winter (ex-collega) herinnert zich foute boel vanaf de eerste dag. Van Vessum zegt dat het roddel en achterklap van De Winter is. De Winter heeft inmiddels promotie gemaakt tot chef ad-interim afdeling Stormschade.
7.Van Kooten en De Bie over gesjoemel bij Dè Bank. Getoond wordt reclame ABN-AMRO.
8.Van Kooten en De Bie rekenen af bij Ruud.
Typetjes
Kees van Kooten, Wim de Bie, H.J. Bussink sr., Frank Kozijn, C. van Vessum, J. de Winter, Louis
 
Trefwoorden
 
Artikelen en recensies
Het Parool, (Column, 03-03-1997)