Van Kooten & De Bie 12 - Nieuwe zorgen


Aflevering: Van Kooten & De Bie 12 - Nieuwe zorgen
Uitzenddatum:19-01-1997
Zender: Nederland 3
Uitzendtijd: 19:30 - 19:58
Duur: 25 minuten
Seizoen: Van Kooten & De Bie (1996-1997)

Inhoud
1.Nieuwe Zorgen - Over de president van de Europese Bank, de geloofwaardigheid, de zorgpunten, afschaffen van de lunch. Van Kooten en de Bie willen terug naar de oude Griekse tijd, waar de politici lopend op sandalen, het vuur aan de schenen werd gelegd.
2.De Gouden Formule – Na vestigingen van Albert Heijn op Shellstations, laat J.W. van Hemelsvoort (KPN) zien hoe de grootgrutter ook samenwerkt met KPN. Niet alleen de postkantoren worden omgebouwd tot supermarkt, een beller kan ook bij de Supercel zijn boodschappen doen. Een klant moet nog # wennen aan het nieuwe systeem.
3.Van Kooten en de Bie denken dat de buurtsuper de ontwikkelingen van de Pompenier voor kan blijven door 1 liter benzine aan te bieden bij 25 gulden boodschappen.
4.De Weekwoorden (1) – Zorgloon. Als één van de ouders fulltime voor een kind zorgt, krijgt de ouder 200 tot 300 gulden per maand. Vind je het zorgloon te laag, moet je geen kinderen nemen.
5.Abortus – Ralph Ternauw memoreert de redenen die hij had waarvoor Thea abortussen heeft ondergaan en zet uiteen waarom de man de keuze voor abortus moet bepalen.
6.Nieuwe Hobby’s – Bert van Veen en Henk de Boer komen wekelijks bijeen en knippen foto’s van homosexuele mannen uit de bladen en plakken die in een album.
7.De Weekwoorden (2) – Zorgledigheid. De arrogantie van zorgeloosheid en onzorgvuldigheid door de Officieren Fred en Martin inzake het dossier Karremans: Ik kom later thuis (dan de Hakkelaar?)
8.Jan Vayne – Jack Rubato (Endemol-aandeelhouder) wil namens Endemol meegaan naar de inauguratie van Clinton, waar Jan Vayne zal spelen. Rubato heeft een act met een opgeblazen penis of met ballonnen om de zaak wat luchtiger te maken.
9.Van Kooten en De Bie vragen zich af of Martin of Fred later thuis kwam.
10.Zorgenloos – Meneer Barendse wil na het overlijden van zijn vrouw doen waar hij zin in heeft. Sinds kort komt Mevrouw de Wilde van de Thuiszorg en is de zorgenloosheid voorbij. Door de Thuiszorg aan te houden is Mevrouw de Wilde als vrijwilligster vrijgesteld sollicitatieplicht.
11.Van Kooten en De Bie houden op verzoek een bericht aan Fred en Martin voor de camera.
Typetjes
Kees van Kooten, Wim de Bie, J.W. van Hemelsvoort, Ralph Ternauw, Thea Ternauw, Bert van Veen, Henk de Boer, Jack Rubato, dhr. Barendse, Bea de Wilde
 
Trefwoorden
 
Artikelen en recensies