Van Kooten & De Bie 17 - Gedrachsregels


Aflevering: Van Kooten & De Bie 17 - Gedrachsregels
Uitzenddatum:23-02-1997
Zender: Nederland 3
Uitzendtijd: 19:30 - 19:58
Duur: 26 minuten
Seizoen: Van Kooten & De Bie (1996-1997)

Inhoud
1.Van Kooten en De Bie over Gedrach: (spreek uit: gedratsj) begrip uit de massapsychologie; gedrochtelijk gedrag, afwijkend, gewelddadig gedrag.
2.Wanted – Twee vluchtelingen geven gevolg aan de oproep van Jack van Gelder in het programma Wanted. Overtuigd dat echte vluchtelingen mee moeten doen, zoeken zij Van Gelder in de hoop dat ze een ton kunnen winnen. Van Gelder is onvindbaar.
3.De Weekwoorden (1) – Basistuk. Perspectievennota over de verdere groei van de luchtvaart in Nederland. Van Kooten merkt op dat het moet zijn Basisstuk. De Bie legt uit dat wel gesproken wordt over voor en tegen maar dat de regering met hun gedrach voor zal blijken te zijn; De basis tuk.
4.Voorbij de dokter – De heer Dremmels meldt zijn arts dat hij als wensvader een kind zou willen krijgen. Dremmels denkt dat de mevrouw van de kiosk wel een eicel wil doneren, die dan bevrucht ingebracht wordt bij de mevrouw van de slijterij, waarna Dremmels met de vrouw van de bakkerij wil trouwen. Dokter maakt een afspraak voor 30 februari. Vaderschap? Dat lossen we samen wel op.
5.De Weekwoorden (2) – Herenakkoord. Nieuw is dat een herenakkoord met hooligans gesloten wordt als deze zich niet bezondigen aan gedrach. Met de Gaygames geeft dit geen probleem. Er bestaan geen homofiele hooligans.
6.Prof. dr. J. van Boeien (gedrachspsycholoog) doet een experiment met Moeligans (moeders van hooligans) Van oudsher is bekend dat hooligans geen gedrach vertonen in het bijzijn van hun moeders. Van Kooten kijkt Ajax-Feyenoord. Prof. Van Boeien komt er tevreden bij zitten. Voor Sparta- Ajax zijn met de moeligans spreekkoren ingestudeerd. “Kankerzonen hou je kop, anders stapt je moeder op.”
7.Een humide ode - Ralph en Thea Ternauw raakten geďnspireerd door een plasseks foto. Voor Ralph puur zintuiglijk genot. Thea wil niet ingaan op de urinale geste van Ralph om hem te befonteineren. Toch komen Ralph en Thea tot een modus pipendi.
Typetjes
Kees van Kooten, Wim de Bie, Thea Ternauw, Ralph Ternauw, dhr. Dremmels, prof. dr. J. van Boeien
 
Trefwoorden
 
Artikelen en recensies