Van Kooten & De Bie 16 - De oproepers


Aflevering: Van Kooten & De Bie 16 - De oproepers
Uitzenddatum:16-02-1997
Zender: Nederland 3
Uitzendtijd: 19:30 - 19:58
Duur: 24 minuten
Seizoen: Van Kooten & De Bie (1996-1997)

Inhoud
1.Van Kooten en De Bie over voetbalrellen. Van Kooten heeft de oproep legalisering van de harddrugs ondertekend. Zijn coming-out is dat hij adrenaline als harddrug gebruikt.
2.Jopie Bichmans (clubeigenaar) is bezig met een handtekeningenactie voor de legalisering van hand- en vuurwapens. Wanneer de actie niet gelegaliseerd wordt, overweegt Bichman hardere maatregelen.
3.De Weekwoorden (1) – Stoproep. Oproep om te stoppen, maar ook een oproep om te stoppen met oproepen.
4.Joop van den Ende suggereert het Paleis op de Dam als optie voor een nieuw theater. Jack Rubato (Endemol-aandeelhouder) wil bij Paleis Soestdijk benefiet voetbalwedstrijden houden en iets gaan doen aan Jan Timmer. Rubato meent dat een kei een geschikt monument is voor Jan Timmer. In de geest van Timmer moet er wel gehakt worden in de kei. René (beeldhouwer) zet er de bijtel in.
5.Inkijkje – Leo kijkt geboeid naar een operatie op TV. Rutger, zijn vriend, wil er niets weten. Het eindigt in slaande ruzie. Opereren? Dat lossen we samen wel op!
6.De Vleeslijn – Henk (1e vleeslijntelefonist) en Carlo (2e vleeslijntelefonist) geven bezorgde bellers op geheel eigen wijze voorlichting over de vleesindustrie. Het valt hen op dat er veel dierenliefhebbers bellen, waarmee de vleeslijn in haar eigen vlees gesneden heeft.
7.De Weekwoorden (2) - Varkensdichtheid. Na de varkenspest komt er varkensschaarste.
8.De Niet Nix stroming bij de PvdA is geruisloos voorbij gegaan. Wim Kok balt zijn vuisten, niemand durft hem nog een stoproep toe te voegen.
9.De Weekwoorden (3) - Rafelrandwandeling. Dirk (excursieleider) laat deelnemers een kijkje nemen in het leven van de daklozen in Juinen. Het levert Dirk 1000 gulden per week op en hij moet wennen aan een leven met zoveel geld.
10.Van Kooten en De Bie doen nog een stoproep om iedereen met een autotelefoon te bellen of ze niet meer vanuit de auto willen bellen.
Typetjes
Kees van Kooten, Wim de Bie, Jopie Bichmans, Jack Rubato, René, Henk (Vleeslijn), Carlo (Vleeslijn), Dirk (zwerver), Leo, Rutger
 
Trefwoorden
 
Artikelen en recensies