Van Kooten & De Bie 20 - Het wegwezen


Aflevering: Van Kooten & De Bie 20 - Het wegwezen
Uitzenddatum:16-03-1997
Zender: Nederland 3
Uitzendtijd: 19:30 - 19:58
Duur: 25 minuten
Seizoen: Van Kooten & De Bie (1996-1997)

Inhoud
1.Van Kooten en De Bie zitten in de auto en hebben het over het vrijgegeven van de omroepgegevens. Zij hebben dezelfde droom gehad waarin de heren Wikkel en Monza (adviesbureau Wolvenslag) op eigen initiatief op basis van no cure still pay, de VPRO in delen naar de beurs willen brengen. Het motto is: VPRO, u ziet er warmpjes bij.
2.Van Kooten en De Bie zijn even er tussenuit, op weg naar niets. Van Kooten is bang dat ze door te hard rijden en terechtkomen bij de NCRV – Blik op de weg en neemt het stuur over.
3.God weg – J. Visser (bedrijfsleider) wordt gevraagd naar de verkoop in de boekenweek. Verkoper Theo meldt dat de boeken over God slecht verkopen. De media heeft er veel aandacht aan besteedt, maar er heerst een zekere Godsmoeheid. Visser besluit de boeken over God uit het zicht te halen en te vervangen door tuinboeken. (natuur is ook God).
4.Kindje weg – Cornelis en Catalijne Pronk (proefouders) hebben het krijgen van kinderen steeds voor zich uitgeschoven, maar hebben zich nu aangemeld voor een proefproject bijdr. R. van Malen (kinderpsycholoog) De ouders krijgen drie maanden een pop mee naar huis en alles wordt geregistreerd via camera’s. De wijze van verzorging van de pop door Cornelis en Catalijne deed Van Malen besluiten de proef te staken. De Pronk’s hebben hun hoop nu gevestigd op de media.
5.De Weekwoorden (1) – Schijnstart. De start op papier bij de EMU. Bij Fokker komt na een doorstart een herstart, bij verkeersfuiken is er sprake van een echte start, maar is er een schijntje gevonden. Een permanent werkloze noemt zichzelf schijnstarter.
6.Lange weg – Jack Rubato (Endemol-aandeelhouder) grijpt in, want John raakt op de achtergrond door de activiteiten van Joop. Rubato stelt voor dat John de musical “Alleen op de Wereld” gaat brengen. John durft niet. Rubato gaat het dan maar zelf produceren.
7.Hoewel het seizoen niet ten einde is, stoppen Van Kooten en De Bie ermee, vanwege de vakantiespreiding.
Typetjes
Kees van Kooten, Wim de Bie, dhr. Wikkel, dhr. Monza, J. Visser, Theo, dr. R. van Malen, Catalijne Pronk, Cornelis Pronk, Jack Rubato
 
Trefwoorden
 
Artikelen en recensies