Van Kooten & De Bie 11 - Haast u langzaam


Aflevering: Van Kooten & De Bie 11 - Haast u langzaam
Uitzenddatum:12-01-1997
Zender: Nederland 3
Uitzendtijd: 19:30 - 19:58
Seizoen: Van Kooten & De Bie (1996-1997)

Inhoud
1.Van Kooten en De Bie over bekende mensen waarvan je hoopt dat het een stel wordt. Van Kooten heeft een gedicht over Postma, Ritsma, Zandstra. De Bie verzoekt het Elfstedencommitee het Kruis van Piet Kleine door te sturen naar Toon Dobbe.
2.Tocht (1) – Interview met Toon Dobbe (toerrijder) die tijdens een tocht een been verloor. Hij wil het been niet terug om meer kans te hebben in de tocht voor gehandicapten.
3.De Weekwoorden (1) – Verwoording. Het lanceren van lekkerbekkende, maar maskerende begrippen, zoals Onthaasting. Iedereen gebruikt het zonder dat er een consequentie aan verbonden wordt. Van Kooten wil onthaasting vervangen door ontmoeting. Je hebt geen haast, maar je wordt ook niet gedwongen wordt om iets te doen. Je moet helemaal niets.
4.Ontprijzing – Henk Lannée (fotograaf) is ook dit jaar weer buiten de prijzen gevallen voor de Zilveren Camera. De jury ziet niets in de parallelle wereld tussen poezen in dozen en bijvoorbeeld zwervers in dozen.
5.De Weekwoorden (2) – Rilsnip. Het warme gebaartje van Minister Melkert voor de kou lijdende minima. Het leidt tot de pufpiek in de zomer en de kaakknaak voor de gebitten, muntvee in de blutput.
6.Ontgelding – Ferd van Wissen (levensgenieter) is met zijn chipknip al in de 21 eeuw. Hij kan er nergens mee kan betalen; de winkels verkeren nog in het stenen tijdperk.
7.De Weekwoorden (3) – Paddo. Vanwege de Eurotop ligt de handel met de beentjes in de lucht. De deelnemers gaan naar door TNO-gekeurde hoeren en ook de Spruitoos (mensen die al jarenlang spruitjes eten) worden aangepakt.
8.De fietser gaat vrijuit. – Fietser zwiert demonstratief voor een auto uit. De automobilist beseft dat hij met de nieuwe wetgeving aansprakelijk is bij een aanrijding en wordt er wanhopig van. Uiteindelijk ruilt hij zijn auto in voor een fiets.
9.De Weekwoorden (4) – Ontdoding. De Bie wil het in 1997 niet meer over de dood en de Vereniging voor Euthanasie, met haar doodspropaganda hebben.
10.Tocht (2) – De Bie interviewt Corstiaan Sekrève (niet-schaatser) die bij de Elfstedentocht geen stempels kreeg omdat hij niet kon schaatsen. Sekrève kan ook niet pianospelen, schaken, dammen, zwemmen of fietsen, mag geen kinderporno meer kijken en beschouwt zich als een waardeloze kerel. Hij wil dood.
Typetjes
Kees van Kooten, Wim de Bie, Toon Dobbe, Henk Lannée, Ferd van Wissen, Corstiaan Sekrève
 
Trefwoorden
 
Artikelen en recensies