Van Kooten & De Bie 10 - Blauwblauw


Aflevering: Van Kooten & De Bie 10 - Blauwblauw
Uitzenddatum:15-12-1996
Zender: Nederland 3
Uitzendtijd: 19:30 - 19:57
Duur: 25 minuten
Seizoen: Van Kooten & De Bie (1996-1997)

Inhoud
1.Van Kooten en De Bie lezen en becommentariëren een kerstgedicht van PTT-Telecom. Een smaak van een kwartje per minuut.
2.Leven na Sport 7 – H. Bijvoet (dir. Blikmail) kreeg genoeg van alle telefoonapparatuur en heeft alles in één keer van de wand gerukt. A. Bonus (Touwtel-abonnee) zag dat de ontwikkelingen op PC gebied elkaar steeds opvolgden, is daar resoluut mee gestopt en is weer terug bij de typemachine. Bijvoet is gestart met Blikmail (bereik van 100 meter). Abonnees van Touwtel communiceren via blikjes en een draad (blikmail).
3.De Weekwoorden (1) – Stabiliteitspact. Het stabiliteitspact kan gehandhaafd blijven door het geld weg te halen bij de allerarmsten. Het aantal rijken zal door de invoering van de euro worden gehalveerd. Van Kooten en De Bie oefenen met de nieuwe eurobiljetten.
4.Kerstmis? Dat lossen we samen wel op! Het aardigheidje - Man koopt een kerstboompje voor in de auto en heeft een gesprek met zijn partner over het vieren van de kerstdagen. Vervolgens krijgen zij ruzie over het kerstboompje in de auto.
5.De Weekwoorden (2) – Handstand. Geen van de prominente PvdA politici kan nog een vuist maken.
6.Het blauwe vertrouwen - Straatinterview over het gevoel van onveiligheid op straat en een onderzoek van dr. Jolte Molenpark (kleurpsycholoog), naar die onveiligheid. Aan de orde komt het letterlijk nemen van meer blauw op straat door op gevaarlijke plekken blauwe vellen papier aan te brengen en dat de kleur blauw vertrouwen geeft.
7.Filmpje over mensen die zich die blauwe kleding dragen en daardoor niet meer bang zijn.
8.Van Kooten en De Bie trekken de agenda voor de volgende uitzending.
Typetjes
Kees van Kooten, Wim de Bie, H. Bijvoet, A. Bonus, Jolte Molenpark, Leo, Rutger
 
Trefwoorden
kerstmis, PTT, stabiliteitspact, handstand, blauw, sport 7, telefoon, blikmail, touwtel, euro, homo, PvdA, onderzoek, weekwoord, digitale media
 
Artikelen en recensies