Van Kooten & De Bie 2


Aflevering: Van Kooten & De Bie 2
Uitzenddatum:19-10-1997
Zender: Nederland 3
Uitzendtijd: 20:40 - 21:04
Duur: 24 minuten
Seizoen: Van Kooten & De Bie (1997-1998)

Inhoud
1.Van Kooten en De Bie hopen dat morgen de beurzen instorten, dan zijn we in 2007 rijker dan ooit.
2.Joop Kans (huismeester Allesteate) is tevreden met zijn functie. Dan komt ir. Van Alkemade (Wijers-sollicitant) die als 58 jarige verplicht is om te solliciteren.
3.Jaap de Hoop Scheffer jogt – H. Trienekens (nr 34 CDA-kandidatenlijst) en Mr R.W. Goderie (nr.26 CDA-kandidatenlijst) proberen de joggende Jaap de Hoop Scheffer bij te houden. Joggen doe je niet samen maar alleen. Goderie ziet het niet meer zitten en stapt eruit.
4.Schaterende magistraten (1) - Van Kooten en De Bie over de foto van minister Dijkstal en burgemeester Peper. Met name Van Kooten ergert zich aan de arrogantie.
5.Van Alkemade stelt zich voor als assistent (halve Melkert) van Kans. Van Kooten en De Bie over de sollicitatieplicht voor ouderen van Minister Weijers. Het gaat niet om de werklozen maar om Nederland de beste van Europa te laten zijn. Hansje in Bosbessenland.
6.Terug naar expositie - Jolle Beemsterboer (kunstschilder) toont het schilderij “De verkrachting van Dikkertje Dap”, dat op last van de rechter is teruggeplaatst. Beemsterboer legt uit dat in 1955 zijn manier van schilderen een schandaal veroorzaakte, nu zijn het de titels. Het is nu weer dezelfde truttige tijd als 1955 en de door de ophef heeft Beemsterboer veel werk.
7.Voetbalrechten – Jos Haak (dir. Proranje BV) dacht een graantje mee te pikken van de Oranjesuccessen en wilde met kamerprullenbakken op de markt komen. Team Holland heeft de rechten en stond dat niet toe. Misschien kan Haak zich redden met een Jan Woutersbak?
8.Schaterende magistraten (2) - Van Kooten en De Bie bedenken waarom Dijkstal en Peper zo moeten lachen. Het ergste is dat ze niet weten waarom.
9.VVD in Laren – De hoge levensstandaard in Laren heeft een aanzuigende werking op nep-VVD-ers, waardoor het karakter van de gemeente dreigt te veranderen. mr. R. Hafkamp (Hfd. Gem. Immigratiedienst) houdt een groepje immigranten bij de dorpsgrens tegen en onderwerpt ze aan de VVD-test.
10.Schaterende magistraten (2) - Van Kooten en de Bie puzzelen verder over de foto. Wanneer zie je een magistraat huilen? Kans onderbreekt de discussie met een bladblower en levert kritiek op de clip uit de anti-drugscampagne. Deze ziet er volgens Kans te aantrekkelijk uit.
Typetjes
Kees van Kooten, Wim de Bie, Joop Kans, H. Trienekens, mr. R.W. Goderie, ir. Van Alkemade, Jolle Beemsterboer, Jos Haak, mr. R. Hafkamp
 
Trefwoorden
BV
 
Artikelen en recensies