Van Kooten & De Bie 14


Aflevering: Van Kooten & De Bie 14
Uitzenddatum:08-02-1998
Zender: Nederland 3
Uitzendtijd: 20:30 - 20:56
Duur: 26 minuten
Seizoen: Van Kooten & De Bie (1997-1998)

Inhoud
1.Geen dieet (1) - Chr. Dallinga (Directeur Beheer) over zijn bedrijfsregel waarin staat dat er geen speciale maaltijden in het restaurant worden verstrekt. Volgens hem moet het afgelopen zijn met diëten en vooral Montignaccen. Er is een Montikliklijn geopend waar overtredingen moeten worden gemeld.
2.Clubkaart – Sjon (alleenstaande vandaal) en Cor Bouwmeester (voorz. van de amateurvoetbalclub JVV '54). Sjon is boos omdat hij geen persoonsverbonden clubkaart krijgt, terwijl supporters van betaalde voetbalclubs die wel krijgen. Bouwmeester belooft hem éénmalig een clubkaart te verstrekken.
3.Van Kooten en De Bie over de schaatsprestaties van Van Kooten tov de topschaatsers. Met zijn tijden van nu, zou Van Kooten bij de dames in 1948 zilver hebben gehaald.
4.Decursivatie - Bea de Wilde is cursusleider bij de cursus Decursivatie. Zij vertelt tijdens een cursus dat de meeste cursussen zijn gebaseerd op een kleine "flut" ideetjes, die met gewichtige filosofieën zijn opgeblazen. Zij laat haar groep, onder andere Steven, enkele onzinnige oefeningen doen waarna ze de cursisten leert te protesteren tegen dit soort oefeningen.
5.Extraatje - Arie en Gé Temmes over de honderd gulden van Melkert. Gé weet niet wat hij met dat geld moet doen. Arie wil er mee naar het bordeel op de hoek, omdat hij Nederland één groot feestend, liegend, bedriegend en drinkend bordeel vindt waar alle mensen, die een uitkering krijgen, worden genaaid en dat wil hij ook wel nog één keer.
6.Van Kooten en De Bie over de onwettige uitbreiding van Schiphol. Van Kooten is weer gaan roken en kan met het rookverbod aan boord nu niet meer vliegen. Gaat iedereen weer roken, is de 5e baan van Schiphol niet nodig.
7.Geen dieet (2) - Chr. Dallinga (Directeur Beheer) zet de strijd tegen de diëten voort. Medewerkers bestudeerden het menu en dat kostte tijd. Dallinga laat het hele gebouw nu "ontignaccen" en het is verboden te kuren in de baas zijn uren.
8.Ongekroonde koning - Bert en Dien Meibos over prins Willem-Alexanders IOC-lidmaatschap en hoe Willem-Alexander bij het IOC leert, om ongekroonde koning te zijn.
9.Integriteit – Van Kooten en De Bie. Waar Kok niet op iets onfatsoenlijk betrapt kan worden, is Jaap de Hoop Scheffer al dansend gesnapt met twee stagiaires.
10.Chr. Dallinga sluit het programma voortijdig af.
Typetjes
Kees van Kooten, Wim de Bie, Chr. Dallinga, Sjon (alleenstaande vandaal), Cor Bouwmeester, Bea de Wilde, Steven, Gé en Arie Temmes, Dien Meibos, Bert Meibos
 
Trefwoorden
 
Artikelen en recensies