Van Kooten & De Bie 1


Aflevering: Van Kooten & De Bie 1
Uitzenddatum:12-10-1997
Zender: Nederland 3
Uitzendtijd: 20:34 - 21:04
Duur: 24 minuten
Seizoen: Van Kooten & De Bie (1997-1998)

Inhoud
1.Van Kooten en De Bie nemen plaats in het nieuwe Allesteatecomplex.
2.Joop Kans (en/en conciërge) heeft een grote employability zodat ze met hem alle kanten op kunnen. In het gebouw zitten en/en bedrijven: met grote groene emotie bij het zaken doen zodat ze zich bij winst niet schuldig hoeven voelen.
3.Van Kooten en De Bie zullen gaan uitzenden vanuit de en/en sfeer. Het kan nu allebei. Ze geven voorbeelden van ogenschijnlijke tegenstellingen die nu tegelijk kunnen.
4.Joop Kans over de zaterdagse Telegraaf die erg geschikt is om hondenpoep mee op te ruimen;
5.Waar zijn wij mee bezig? – Van Mieropmuseum. Hans Wouwerman, (suppoost),vertelt over een incident waarbij een collega een museumbezoeker zou hebben mishandeld. Th. Knecht (andere museumbezoeker) legt als verontruste museumbezoeker bloemen neer op de plaats van het incident. Een delegatie van de "Ned. Suppoosten Liga" komt op voor de op non-actief gestelde suppoost. Al snel ontstaat er een gevecht tussen de suppoosten en Th. Knecht.
6.Van Kooten en De Bie over Bram Moszkowicz en Bouterse. De burgers hebben geen vertrouwen meer in de advocatuur, alleen nog in Peter R. de Vries. Maar wie is hij? Een sensatiejournalist maakt jacht op Peter R. de Vries, misdaadverslaggever. Al snel komt hij er achter dat de R vals is en dat deze alleen maar gebruikt om zich interessanter en belangrijker voor te doen. De journalist pakt Peter zijn R af, die zonder niets meer waard is.
7.Eberhard Strinsen, en/en innovator vertelt over zijn zeer succesvolle en/en-activiteiten. En idealen koesteren en winst maken. Hij wil Margreet de Boer, minister van VROM, in een auto van Allestaete laten rijden. Deze (invaliden)auto blijkt echter te klein Strinsen en Kans. Hij rijdt met de auto het kantoor van Allestaete binnen.
8.Van Kooten wil de kijker laten e-mailen, De Bie vindt een brief veel beter. Kans neemt het op voor een zeehondje en voor Gümüs. De Bie vraagt of Kans het gras wil maaien.
9.De daklozenkrant - een dakloze wil een daklozenkrant verkopen aan een voorbijganger. Deze heeft echter al een (echte) daklozenkrant gekocht. Maar de dakloze wil dat de voorbijganger zijn gebruikte voddenkrant koopt. Er ontstaat een gevecht. Later liggen er bloemen op de stoep. Een meisje schreef een brief ter nagedachtenis.
10.Het Net - Van Kooten en De Bie over de manier waarop KPN denkt dat een opa het leukste contact kan hebben met zijn kleinkind via de e-mail. Kans komt langs met een grasmaaier. Zouden de overtollige biggetjes niet kunnen worden opgeruimd met opgespoorde mijnen?
Typetjes
Kees van Kooten, Wim de Bie, Joop Kans, Hans Wouwerman, Th. Knecht, Eberhard Strinsen
 
Trefwoorden
 
Artikelen en recensies