Van Kooten & De Bie 17


Aflevering: Van Kooten & De Bie 17
Uitzenddatum:01-03-1998
Zender: Nederland 3
Uitzendtijd: 20:30 - 20:55
Duur: 25 minuten
Seizoen: Van Kooten & De Bie (1997-1998)

Inhoud
1.Chr. Dallinga (General Manager) spreekt in het Engels, nu Prima Plaza office centre is overgenomen door een Engels-Australisch bedrijf. Ook L. van den Burgh (employee) krijgt te horen dat Engels nu de officiŽle voertaal is. Van den Burgh is benieuwd naar wat Dallinga zal doen bij Japanse overname.
2.Van Kooten komt wat later binnen. Van Kooten en De Bie over vergelijking antwoordapparaat en voicemail, notebook en agenda. Het wachten is op de volautomatische stofzuiger.
3.De verzamelaars - Bert van Veen en Henk de Boer verzamelen foto's van aangeklede vrouwen.
4.Dr. E.I. Kipping (neerlandicus) beantwoordt div. vragen van Van Kooten en De Bie over de Nederlandse taal (gebruik van voltooid deelwoord en zelfstandig naamwoord) en corrigeert taalfouten van Van Kooten en De Bie, totdat hijzelf wordt betrapt op een fout.
5.Sir Chr. Dallinga (General Manager) biedt L. van den Burgh een baan aan in Singapore. Van den Burgh stemt in maar spreekt helemaal geen Engels en begrijpt dus niet wat er tegen hem gezegd wordt.
6.R. Poppe (SP) toont de tomaat als symbool van zijn partij. Tot afgrijnzen van Van Kooten en De Bie, geeft Poppe een houten tomaat water.
7.Verkiezingen in Juinen. Kiezer Dirk duwt de Lijst Hekking.
8.Van Kooten en De Bie over de sfeer bij het stemmen en de verkiezingsuitslag.
9.Kolonel P. Stalenhoef (commandant kwasi-invasie) over de militaire bijdrage bij de viering van het 750 jarig bestaan Den Haag. Hij vindt dat hier echte doden bij moeten vallen. Jan van Oldenwegen meldt zich hiervoor als vrijwilliger. Hij mag kiezen op welke wijze hij sneuvelt.
10.Dallinga sluit voortijdig af. Van den Burg vertrekt morgen naar Singapore, met eigen bestek.
Typetjes
Kees van Kooten, Wim de Bie, Tj. Hekking, Dirk (zwerver), Chr. Dallinga, L. van den Burgh, Henk de Boer, Bert van Veen, E.I. Kipping, mr. H. van der Vaart, kolonel P. Stalenhoef, Jan van Oldenwegen
 
Trefwoorden
 
Artikelen en recensies