Van Kooten & De Bie 11


Aflevering: Van Kooten & De Bie 11
Uitzenddatum:18-01-1998
Zender: Nederland 3
Uitzendtijd: 20:30 - 20:54
Duur: 24 minuten
Seizoen: Van Kooten & De Bie (1997-1998)

Inhoud
1.Chr. Dallinga (centremanager) ergert zich aan de naam Prima Plaza office, de nieuwe naam van het gebouw waaruit Van Kooten en De Bie hun uitzendingen verzorgen. Dallinga zet zich af tegen de flexibiliteit onder voorganger Strinsen en stelt nieuwe, oude werkregels in.
2.Flexibeler - Van Kooten en De Bie over de overschrijding geluidsnormen, aangekondigd door M. de Bie, zus van De Bie. De Bie zegt dat hij niet verantwoordelijk is voor de uitspraken van zijn zus.
3.Coming Out (1) – ds. W. Deutering, gereformeerd predikant in Ter Weksel komt terug op zijn eerdere uitspraak dat er een steekje bij hem los zit. Deze uitspraak deed hij om begrip te kweken voor de echt gestoorde dominees, zoals ds. J. van Tummelen, predikant in Ter Weksel. Van Tummelen wil en kan er niet bijkomen. Toch blijkt er bij Deutering ook een steekje los te zitten.
4.De Lijstduwer - Louis Annokkee (oud-artiest) wilde net als andere bekende Nederlanders, lijstduwer worden voor de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag. Omdat dit niet is gelukt, heeft hij samen met collega's de PVL opgericht, de Partij Van Lijstduwers.
5.Van Kooten wil weten waarom De Bie ook lijstduwer bij de PVL wordt en confronteert hem met een fragment uit Koot en Bie in 1979: Bie is "op zijn pik getrapt" doordat er een nieuwe Koude Oorlog is uitgebroken. De Bie neemt er geen woord van terug zeker niet voor Bolkenstein met zijn boek.
6.Chr. Dallinga (Directeur Beheer) roept een werknemer tot de orde die een van de huisregels overtreedt. Hij wordt boos op Alphons Debruyckere, (directeur Strooifun bv) die zich niet aan de regels houdt. Strooifun bv is een confettifabriek en draait nu op volle toeren ivm de aanstaande 60e verjaardag van Koningin Beatrix. We zien allochtone werknemers “verse” confetti maken met een perforator. Zij weten niet dat de confetti eigenlijk bedoeld is voor 30 april, Koninginnedag.
7.Farts - Van Kooten en De Bie over papieren pijltjes als alternatief voor darts.
8.ds. W. Deutering komt terug op zijn eerdere uitspraak. Hij is namelijk helemaal geen dominee, maar organisatie-adviseur. En ds. J. van Tummelen blijkt fiscaal jurist te zijn. Zij deden hun eerdere uitspraken om meer begrip te kweken voor de dominees waar echt een steekje los aan zit;
9.Homohuwelijk - Het homopaar Leo en Rutger gaan het eerste homohuwelijk sluiten van Ter Weksel. Als echter blijkt dat de verwachte pers niet is komen opdagen, wil Leo het huwelijk uitstellen. Leo en Rutger krijgen ruzie en Rutger vertrekt.
10.De verrechtsing van de PvdA - J. Wallage (fractie voorzitter Pvda) over Frits Bolkenstein. De VVD is volgens de polls de grootste partij. Oplossing van Van Kooten en De Bie: Kok wordt VVD-lid en dan toch premier.
Typetjes
Kees van Kooten, Wim de Bie, Leo, Rutger, Chr. Dallinga, ds. W. Deutering, ds. J. van Tummelen, Louis Annokkee, Alphons Debruyckere
 
Trefwoorden
BV, homo
 
Artikelen en recensies