Van Kooten & De Bie 9


Aflevering: Van Kooten & De Bie 9
Uitzenddatum:07-12-1997
Zender: Nederland 3
Uitzendtijd: 20:30 - 20:55
Duur: 25 minuten
Seizoen: Van Kooten & De Bie (1997-1998)

Inhoud
1.Prijzenslag - Van Kooten en De Bie over de goedkope tickets bij de KLM. De Bie voelt zich met zijn dure ticket een zwaan tussen de koopjesjagers. Van Kooten ergert zich aan de peuken van filtersigaretten.
2.Spiegelziel E. Oosting (kunstliefhebber) over de expositie Zielespeigel van Harry Mulisch in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Oosting vindt zichzelf terug in de kunst van het Rijksmuseum en doet alsof daar zijn expositie hangt.
3.Een man van zijn tijd Diederik van Havekotte (schrijver) debuteert op 55-jarige leeftijd omdat hij in die jaren kaal was en daardoor niet door de censuur op zijn werk kwam. Van Havekotte wil iedereen die destijds lang haar had alsnog ter verantwoording roepen.
4.HO Havermout - Van Kooten en De Bie weten dat niemand nog Ho zegt tegen de ander of zichzelf met eten of drinken. Hier en daar klinken nog een klein Ho-tje over het voetbal.
5.Kerstpakket Joop Kans (huismeester Allesteate) over de hebberigheid rond kerstpakketten. Kans krijgt een Heizelstadion gevoel met de kerst. De mensen zie je creperen, maar de wedstrijd gaat door.
6.Leven na de dood H. Verwaaijen (bedrijfsgeval) bezoekt K. Ritter (bedrijfsarts Allesteate) met de vraag: is er leven na de dood in verband met eventuele orgaandonatie.
7.Van Kooten en De Bie over het beleggingsspel van de Postbank. Kans maakt het kerstpakket van De Bie open en gaat jongleren met de ballen. De Bie maakt zich kwaad.
8.Beursfraude Eberhard Strinsen (innovator) over de negatieve werking van de beursfraude voor de kleine belegger. Strinsen lost dit op met de oprichting van een grondfonds dat de grond rond Allesteate belegt. Meneer Verbruggen heeft de mogelijkheid aangepakt en wil een Madurodam voor de 21 eeuw maken.
9.Kans is solidair met de stakende Melkertmedewerkers en zit bij een kampvuurtje.
Typetjes
Kees van Kooten, Wim de Bie, E. Oosting, Joop Kans, Eberhard Strinsen, Diederik van Havekotte, H. Verwaaijen, K. Ritter, dhr. Verbruggen
 
Trefwoorden
 
Artikelen en recensies