Van Kooten & De Bie 2 - Kopje onder


Aflevering: Van Kooten & De Bie 2 - Kopje onder
Uitzenddatum:20-10-1996
Zender: Nederland 3
Uitzendtijd: 19:30 - 19:58
Seizoen: Van Kooten & De Bie (1996-1997)

Inhoud
1.Bommelding - Van Kooten en De Bie over een bommelding bij de uitreiking AKO–literatuurprijs
2.Haasje over? – Wildbeheerders protesteren tegen het voornemen om het aantal bejaagbare dieren terug te brengen naar zes. De Jagersvereniging is bezig met een nieuw lelijk, eng dier ontworpen voor de jacht.
3.De Weekwoorden (1) - Weed-echtpaar – Weedkwekers niet uitleveren naar de Amerika maar bevrijden!
4.Infostress – Een voorbijganger op straat lijdt aan het informatiemoeheidsyndroom en heeft het TIS (tijdelijke informatiestop) teken op zijn voorhoofd geplakt waardoor hij op kantoor ontzien wordt van informatie.
5.Natuurverchicking – De natuur is te saai. Het opleuken van de natuur lijdt tot gerepte natuur.
6.Paspoortvervalsing – Gearresteerde Iraanse “meestervervalser” toont hoe hij paspoorten vervalst. Johan Willemsen (voetganger) koopt na zes keer zakken een vervalst rijbewijs bij Adrie K. (vervalser) Adrie K. is niet te spreken over de vervalsingsdemonstratie. Čchte vervalsers die houden ruimte over voor het foppen.
7.De Weekwoorden(2) – Schaamdoof Je doet als alsof je het niet hoort. Een schutter merk je niet op. Het Nederlands van Johan Cruijff ga je niet verbeteren.
8.Gods water – Man gaat gekleed te water. De badmester wil dat hij zwemkleding draagt. De man beroept zich op zijn geloof, het Piëtisme. De man moet uit piëteit voor de vrouw zoveel mogelijk gekleed gaan, de vrouw zo min mogelijk. Man was vroeger Piet, maar is nu de Grote Piët. Badmeester beseft dat hij altijd ergens bij wilde horen en gaat ook gekleed te water.
Typetjes
Kees van Kooten, Wim de Bie, Johan Willemsen, Adrie Korven, wildbeheerders, infostresser, badmeester, Grote Pieet
 
Trefwoorden
 
Artikelen en recensies