Krasse Knarren 5


Aflevering: Krasse Knarren 5
Uitzenddatum:28-11-1993
Zender: Nederland 3
Uitzendtijd: 20:51 - 21:22
Duur: 25 minuten
Seizoen: Krasse Knarren (1993-1994)

Inhoud
1.Inleiding waarin Phons van der Kuil vraagt of er een nationalistisch windje waait door de Nederlandse samenleving, nav oa de opening van het Volksbuurtmuseum in de Haagse Schilderswijk. De eerste bezoekers van dit museum zijn twee kritische Hagenaars.
2.Grachtenknarren - Rik Dubois bepleit dat Engels officieel de tweede taal van Nederland wordt. Phons van der Kuil is het daar niet mee eens.
3.Hein Hielkema (docent Landschapsbeleving) is van mening dat landschapsbeleving de mensen helpt te wennen aan een toekomstige snelweg of spoorbaan.
4.Bij Phons op de coffee. Phons ontvangt zijn oude schoolvriendin Hanneke Bouman.
5.Ir. Barend Saarloos van het comité "Maij Ondergronds" vertelt hoe minister Maij-Weggen van haar plannen kan worden afgehouden.
6.Tutknarren - Henk van Beek (voordeeljager).
7.Cityknarren - Phons van der Kuil maakt video-opnamen in een oude wijk, op zoek naar racisme of fascisme. Hij ontmoet een man die toen hij voor Zwarte Piet speelde is gemolesteerd door neo-nazi's.
8.Krasse Knarren voor Daklozen-project - Rik Dubois heeft in het kader van dit project het eerste tuinhuisje geplaatst. Een dakloze gaat er onmiddellijk in wonen.
9.Afsluiting: Dubois en Van der Kuil hebben een korte conversatie in het Engels en nemen ook in het Engels afscheid.
Typetjes
Phons van der Kuil, Rik Dubois, Hein Hielkema, Hanneke Bouman, ir. Barend Saarloos, Henk van Beek
 
Trefwoorden
 
Artikelen en recensies