Simplisties Verbond 2


Aflevering: Simplisties Verbond 2
Uitzenddatum:26-11-1974
Zender: Nederland 2
Uitzendtijd: 22:00 - 22:30
Duur: 30 minuten
Seizoen: Simplisties Verbond (1974-1975)

Inhoud
1.Kees van Kooten bedankt de kijkers voor hun reacties en Wim de Bie legt uit wat simplisme is.
2.Van Kooten toont snij-apparaten die door één simplisties mes vervangen kunnen worden.
3.Aan de man brengen van de bescheurkalender.
4.Vliegtuigen - Koot en Bie testen speelgoedstraaljagers in het Vondelpark in verband met Sinterklaas. Voice-over van Koot als Paul van Vliet.
5.Mediahoek 1 - De lottoballetjes van Koot.
6.De Huisbar - De Bie op bezoek bij dhr. Lubbe uit Simpelveld die na veel overwegen toch maar heeft gekozen voor huisbar Bossa Nova. De Bie laat de door het Simplisties Verbond goedgekeurde huisbar zien. Het blijkt een strijkplank met een krat bier te zijn.
7.Quickie koffieautomaat - Bie wil graag koffie. Koot zegt tegen Bie "bien étonner de trouver ensemble" omdat Willem Duys dat vorige week tegen Willem en Rogier van Otterlo zei. Bie vindt dat niet positief simplisties. Bekertje koffie van Bie loopt over. Koot: "It's no use crying over spilt milk!"
8.Het simplisme en de originaliteit - Koot en Bie vinden dat genialiteit in Nederland slechts het bedenken is van varianten op andermans originaliteit, zoals winkelnamen die eindigen op: "in" of "tiek". Ze "wippen" bij "Wip-in" naar binnen.
9.Het afschaffen van het achterlicht. Het voorstel van minister Westerterp om het achterlicht van een fiets te vervangen door een reflector wordt als negatief simplisme bestempeld. Koot en Bie vragen zich af waarom geen valhelm veilig genoeg is. Koot gaat fietsen met valhelm. "Hier moet de mattenklopper overheen".
10.Mediahoek 2 - Rubber als vervanger van wol bij nat weer. Dia's met Koot en Bie in rubberen regenkleding. Fragment uit "Op losse groeven" met Nico Haak. Koot over (teveel) drinkende mannen en over uitgangs-i (happie). Koot heeft daar een filmpje over gemaakt. Bie maakt zich boos over omhoogkrullende snorren.
Typetjes
Kees van Kooten, Wim de Bie, dhr. Lubbe
 
Trefwoorden
sinterklaas, simplisme, bescheurkalender, huisbar, taal, achterlicht, rubber
 
Artikelen en recensies