Krasse Knarren 4


Aflevering: Krasse Knarren 4
Uitzenddatum:14-11-1993
Zender: Nederland 3
Uitzendtijd: 20:51 - 21:22
Duur: 24 minuten
Seizoen: Krasse Knarren (1993-1994)

Inhoud
1.Het krasse Assen: in Assen is de kerstman pas na 6 december welkom. Rik en Phons zijn blij met het eerherstel van Sinterklaas.
2.D. van der Pult van PvdA-nazorg. Hij probeert vergeefs Tweede Kamerlid Clemens van Renswoude, die op een onverkiesbare plaats op de kandidatenlijst terecht is gekomen, ervan te weerhouden van het dak te springen.
3.Grachtenknarren - Phons van der Kuil doet gymnastiekoefeningen om strakke billen te houden en vraagt zich af of Nederland niet te vol is met... oude elpee's en klaaglijnen.
4.Rik Dubois ergert zich aan de vele soorten scheermesjes die er op de markt zijn.
5.Vervolgens komen ze met de suggestie om kampeertentjes op balkons als onderdak voor vluchtelingen aan te bieden.
6.Wim de Bie pleit voor het vorderen van woonruimte door de overheid ten behoeve van vluchtelingen.
7.Kokkerellende Knarren - Victor Voment (kok in een televisiekookrubriek) bereidt een zuurkoolschotel met parkiet in de keuken van een luid protesterende Wim de Bie.
8.Kruisgesprek van Phons van der Kuil met dhr. X. te L., actievoerder "AOW-NU!", die een eenmalige AOW-uitkering wil, terwijl hij pas 55 is.
9.Voor de eigen haard - Mr. F. Bolkestein (fractievoorzitter VVD) over zijn problemen met de publiciteit rond het lijsttrekkerschap van Hans Wiegel.
10.Rik Dubois doet in huizen en hoopt te profiteren van de immigratiegolf. De onderhandelingen over een huis met Dries Hobson, repatriant Zuid-Afrika, lopen spaak vanwege verbolgenheid van Dubois over het feit dat Hobson geen zwarte vrouw getrouwd heeft.
11.Mopperknarren - Mopperende vader Van der Pas en dochter Catalijne, die probeert haar geduld te bewaren tijdens een wandelingetje door het bos.
12.Rik en Phons opperen idee van overname van Eurodisney door de EG, met Ruud Lubbers als president en Gerrit Braks als opperkok.
Typetjes
Kees van Kooten, Wim de Bie, D. van der Pult, Rik Dubois, Victor Voment, X Te L, Frits Bolkestein, Dries Hobson, dhr. Van der Pas, Phons van der Kuil, Catalijne van der Pas, Clemens van Renswoude
 
Trefwoorden
sinterklaas
 
Artikelen en recensies
Het Parool, (Column, 15-11-1993)