Op hun pik getrapt 3


Aflevering: Op hun pik getrapt 3
Uitzenddatum:18-11-1979
Zender: Nederland 2
Uitzendtijd: 21:20 - 22:10
Duur: 40 minuten
Seizoen: Op Hun Pik Getrapt (1979-1980)

Inhoud
1.Koot en Bie leggen achter de schermen de laatste hand aan het programma. Koot is in de war van het vele krantenlezen om onderwerpen op te doen. Bie heeft het over het effect van de vorige uitzending. Veel post van vrouwen. Kan het programma niet "In hun gleuf gekeken" of "In hun tiet geknepen" heten?
2.Koot over verstandig vreemdgaan.
3.Koot blaast tune op trombone.
4.Koot is op zijn pik getrapt omdat Sinterklaas niets doet voor kinderen in Cambodja.
5.Bie roept op tot het schrijven van briefkaarten naar kamerlid Hans de Boer om hem aan te moedigen zijn poot stijf te houden voor wat betreft het kernrakettenbeleid en zo een splitsing in het CDA te forceren.
6.in zijn kruis getast! - Walter de Rochebrune over beveiliging tegen kernwapens.
7.Koot belt naar huis met de mededeling dat er dit jaar geen Sinterklaas wordt gevierd. Bie vindt dat hulp aan kinderen in Cambodja veel rechtstreekser kan.
8.Bie doopt varkentje (dat staat voor minister Van Aardenne van Economische Zaken) onder in olie en bloed als symbool voor de relatie tussen Shell en Zuid-Afrika.
9.bie's - De Bie over relaties.
10.Koot en Bie laten aan de hand van een fragment zien hoe een duidelijke uitspraak van minister Albeda van Sociale Zaken door journalisten volkomen onduidelijk wordt samengevat. Gelukkig is onlangs een katholieke school voor de journalistiek opgericht.
11.Koot en Bie met twee demonstructies waarin aangetoond wordt wat de oprichting van de katholieke school voor dejournalistiek betekent. Jan Roks (voorzitter Vereniging voor Linkshandigen) wordt tweemaal over hetzelfde onderwerp geïnterviewd, eerst door een gewone journalist en dan door een katholieke.
12.Cor en Cock van der Laak - Lakotron
13.Koot schakelt Willem Oltmans in om uit te zoeken waarom de Open Universiteit in Maastricht komt en niet in Groningen.
14.Koot laat aan de hand van een fragment uit reclamespots zien hoe het is gesteld met het Nederlandse toneel. Zingt "I'm dreaming of a white Christmas".
15.Aan haar taas getrokken! - Jacobse en Van Es maken de tuin winterklaar.
16.Koot over het woord "slump".
17.Koot en Bie zingen "Jog 's 'n keer door uw bovenkamer".
Typetjes
F. Jacobse, Tedje van Es, Cor van der Laak, ir. Walter de Rochebrune, Cock van der Laak, Kees van Kooten, Wim de Bie, Jan Roks
 
Trefwoorden
katholicisme, bie's, winterklaar
 
Artikelen en recensies
NRC Handelsblad, (Column, 22-11-1979)