Simplisties Verbond 34


Aflevering: Simplisties Verbond 34
Uitzenddatum:28-04-1977
Zender: Nederland 1
Uitzendtijd: 19:05 - 19:30
20:00 - 21:35
21:50 - 23:15
Duur: 205 minuten
Seizoen: Simplisties Verbond (1976-1977)

Inhoud
1.De Nieuwe Koning. Toneelstuk voor kinderen en het vervolg op 'Rubovia'. Over de avonturen van tuinman Harkema en baron Tot In De Puntjes.
2.How to sleep. Koot en Bie kondigen in het decor van 'De Nieuwe Koning' het pauzefilmpje 'How to sleep' van de Amerikaanse komiek Robert Benchley aan.
3.Koningen en Gluipers. Over de neveneffecten van het leiderschap.
4.Koot en Bie gaan op een geheel verzorgde vakantie naar een poollandschap. Na een barre tocht bereiken zij hun iglo 'Iglette Colibrie'.
5.De Neven 1: De Huisneef - Architekt Frons de Bie toont diverse transformatorhuisjes en mijmert over het bouwen ervan.
6.Koot en Bie controleren de inventarislijst van de in de iglo aanwezige spullen. Er blijkt een vergiet te ontbreken. Koot valt buiten bijna in het water.
7.De Neven 2: De Regelneef - Loet van Kooten, gedwongen werkloos, vertelt over zijn dagelijkse bezigheden die oa bestaan uit het tellen van de inhoud van doosjes paperclips, het controleren of de brievenbus wel op tijd geleegd wordt, het controleren van de eb- en vloedlijn langs het strand en het regelen van het luchtverkeer vanuit de straat waar hij woont.
8.Koot en Bie doen spelletjes in de iglo en zingen nog wat voor ze gaan slapen. Eskimo's bezorgen de Volkskrant.
9.De Neven 3: De Speelneef - Aad de Bie, spelleider van camping "De Wurghoek", vertelt over het organiseren van activiteiten voor bejaarden.
10.Koot en Bie krijgen een eskimo-vrouw aangeboden.
11.De Neven 4: De Wortelneef - Charles van Kooten
12.Koot en Bie eten soep in de iglo en krijgen ruzie. Koot verlaat de iglo en zakt in een wak.
13.De Neven 5: De Geilneef - Bert van Kooten lijdt aan permanente geilheid en vertelt hoe lastig dit is. Cock van Kooten-Toet, zijn echtgenote, vertelt over de onhoudbare situatie in hun huwelijk. Dr. A. Kerkmeijer (gordianist) helpt Bert van zijn kwaal af.
14.Koot verzorgt Bie die ziek is geworden nadat hij Koot uit het wak heeft gehaald. Discussie over de leiderschapskwaliteiten van Bie.
15.De Dubbelganger. Bie wordt afgehaald door Koot bij een kliniek voor plastische chirurgie waar hij een operatie aan zijn gezicht heeft ondergaan.
16.Koot en Bie praten in de iglo verder over natuurlijk leiderschap.
17.De Neven 6: De Buurtneef - Sjef de Bie (buurtwerker) geeft zijn visie op de hulpverlening en toont hoe hij buurtgenoten helpt bij het verwerken van de dood van een medebewoner door middel van zijn cursus doodgaan.
18.De grieperige Bie wordt door eskimo's naar huis gebracht terwijl Koot achterblijft in de iglo met het eskimovrouwtje.
19.Ik Kan Televisiekijken. Een cursus televisie kijken in acht lessen, gepresenteerd door drs. Bie vanuit een studio met publiek.
20.Les 1: Domkopperij. Diverse voorbeelden hiervan. Onder andere applaudisseren voor artiesten als ze nog niets gedaan hebben, klappen voor elektrische apparaten en meeklappen met artiesten.
21.Les 2: Rotkopperij. Het zangersduo Jake en Fake is bezig met opnamen voor het nummer "She went away" op locatie in een bos. Het duo onderbreekt telkens de opname omdat er iets niet in orde is. Uiteindelijk wordt het nummer op een terras achter een pilsje in elkaar geflanst.
22.Les 3: Christendomkopperij. Drs. Bie toont een fragment van Hier en Nu waarbij het publiek klapt voor niets. Op de Grote Markt in Haarlem introduceert verslaggever Koot prof. Ischias die een experiment gaat uitvoeren naar de werking van televisie op mensen.
23.Les 4: Kletskopperij. Van Kooten en De Bie, zittend op een bank omringd door palmen, bekritiseren praatprogramma's waarin problemen besproken worden.
24.Les 5a: Mafkopperij. Drs. Bie hekelt alle politici die vlak voor de verkiezingen hun privťleven op tv tonen. Daarna zingt hij het lied "Kuttekopperij".
25.Les 5b: Pijpekopperij. Gesprek tussen Koot en Bie over levensgeluk en economische status. Verzekeraar Brouwer probeert dhr. Filippo een viervoeterspolis voor zijn hond aan te smeren.
26.Les 6: Stijfkopperij of Klapvoorjekopperij. Van Kooten zingt "Ma belle maitresse, ma petite Marseillaise" als persiflage op The George Baker Selection.
27.Les 7: Slaapkopperij. Drs. Bie vindt dat de Nederlandse tv interessante dingen laat liggen zoals een tentoonstelling over video-kunst van Nam June Paik in het Stedelijk Museum Amsterdam.
28.Les 8: Halsoverkopperij. Koot heeft een Engelse acteur uitgenodigd in de studio als verrassing voor drs. Bie. Deze werkt de acteur echter al scheldend de studio weer uit.
29.Slotlied: samen met violiste Vera Beths zingen Koot en Bie een Nederlandse versie van Bob Dylan's "Oh sister".
30.Samenclusie van de cursus door drs. Bie: Nederland zit vol kaaskopperij. Hij gaat dus naar BelgiŽ.
31.Plechtige grensoverschrijding bij de installatie van Van Kooten als directeur van het Simplisties Verbond afdeling BelgiŽ.
32.Koot en Bie nemen afscheid met Vlaams accent.
Typetjes
Loet van Kooten (regelneef), Bert van Kooten (geilneef), Aad de Bie (speelneef), tuinman Harkema, Baron Tot in de Puntjes, koningin Gerda, Jonkheer Zilvering, Oppercommisaris De Klopper, dr. Kerkmeijer, Jake & Fake, Frons de Bie (huisneef), Charles van Kooten (wortelneef), Sjef de Bie (buurtwerker), prof. dr. Joseph Ischias, dhr. Brouwer, dhr. Filippo, Kees van Kooten, Wim de Bie, Toet van Kooten
 
Trefwoorden
 
Artikelen en recensies