Simplisties Verbond - Het bedrog


Aflevering: Simplisties Verbond - Het bedrog
Uitzenddatum:11-06-1978
Zender: Nederland 2
Uitzendtijd: 20:40
Duur: 235 minuten
Seizoen: Simplisties Verbond (1977-1978)

Inhoud
1.Koot en Bie leggen verantwoording af over hun financiën en geven inlichtingen omtrent de stand van zaken met betrekking tot de activiteiten van het Simplisties Verbond (tonen hun trofeeën).
2.Koot en Bie als directeuren van Simpelfilm BV vertellen op locatie over de produktie waar zij mee bezig zijn. Aan het Noordzee strand, op de set van de nieuwe verzetsfilm "Beatricks". Hierin speelt Rijk de Gooyer alle Duitse rollen.
3.Koot en Bie tonen de nieuwe behuizing van het Simplisties Verbond BV en stellen de receptioniste voor.
4.Bioscoopcommercial voor de giro (1) Koot loopt herhaaldelijk naar de brievenbus.
5.Bioscoopcommercial voor de giro (2) Koot en Bie gaan op fietsvakantie naar de Ardennen.
6.Bie laat de prijzen zien die zij gewonnen hebben met de commercials en legt uit wat er met het verdiende geld is gedaan. Drs. Den Paap, directeur van Simpeltax BV geeft uitleg over het voordeel van het oprichten van veel BV's.
7.Koot en Bie tonen Simpelpand BV.
8.W. Strik (directeur Simpelpand BV) vertelt over zijn werk. De heer Foppe komt een huis bij hem kopen. Zij gaan huizen kijken, onder andere een bouwval en een houten schuur. Uiteindelijk koopt hij een hondehok, waarvan de financiering loopt via Simpelpoen BV waarvan W. Strik ook directeur is.
9.Koot en Bie - Besteding verbondsgeld
10.Simpelpret BV & Simpelsnack BV - K. Pruis
11.Drs. Den Paap legt Koot de "Zwitserse geldconstructie" uit.
12.J. van Dommelen (directeur Simpelstijl BV) legt de verschillen en overeenkomsten tussen moderne kunstnijverheid en binnenhuisarchitectuur uit aan de hand van bloempotten.
13.Koot en Bie behandelen de post met klachtbrieven over Simpelhome BV.
14.A. Snoek (directeur Simpelhome BV) geeft uitleg over zijn Mobile Homes, bungalow waar losse wielen tegenaan staan.
15.Koot, Bie en drs. Den Paap over het betalen van belastingen
16.De 65+ medewerkers van het Simplisties Verbond worden in het zonnetje gezet.
17.Koot en Bie als directeuren in het kantoor van Simpelsmile BV, over de produkties die er lopen.
18.Het toneelstuk "De naaimachine" van Bill The Bye & Keith Vancoot, een persiflage op de voorstellingen van John Lantings Theater van de Lach. De rollen worden vertolkt door Kees van Kooten, Wim de Bie, Barbara van Kooten, Jantien Koornstra, Joke Mittelmeyer, Ernestien Oosting, Gaby Witteveen en Guikje Roethof.
19.Koot en Bie zijn benieuwd naar het eindsaldo op hun Zwitserse bankrekening. Drs. Den Paap is echter verdwenen en ze besluiten naar Zürich af te reizen. Eenmaal in Zürich besluiten ze hun geld over te brengen naar het belastingparadijs de Nederlandse Antillen. Vervolgens zoeken ze hun bank, die helemaal niet blijkt te bestaan.
20.Het hoofdkantoor van het Simplisties Verbond wordt leeggehaald (oa door Hans Rog).
21.Koot en Bie werken nu als krantenjongens om de eindjes aan elkaar te knopen. Koot vertelt verder dat drs. Den Paap verdwenen is. Koot zingt vervolgens: "Mensen hou het simpel".
22.Pauzefilm over mannelijk "Baltsgedrag".
23.De Simplistiese Open School organiseert een cursus over "valsisme" (gedrog). Cursusleiders Koot en Bie behandelen het begrip en hebben een verschil van mening hierover. Naar aanleiding van een videofragment van Freddy Breck met hetliedje "Waar de meisjes zijn" volgt een discussie met de cursisten.
24."Demonstructiefilm" (1) met een voorbeeld van valsisme mr. P. van Liesdonk koopt een te kleine broek bij verkoper J. Van der Broek. Daarna een discussie hierover.
25.Videofragment van AVRO-omroepster, voorbeeld van valsistische inspraak.
26.Demonstructiefilm (2) "De verhouding" met een voorbeeld van valsisme in een scène over een buitenechtelijke relatie, waarbij Koot zich aankleedt en een monoloog houdt. Daarna discussie in de groep.
27.Bie over het valsisme in de Journaaluitzending.
28.Demonstructiefilm (3) "De scheiding", A. Schuins regelt bij advocaat mr. P. van Liesdonk zijn scheiding. Gevolgd door een discussie over dit fragment.
29.Demonstructiefilm (4) "De ontmoeting". Luitenant W. Ph. van der Veer ontmoet tijdens het trimmen soldaat A. Schuins. Gevolgd door een groepsdiscussie.
30.Demonstructiefilm (5) "De opvoeding". Onderwijzer Van der Veer ontvangt vader J. van der Broek, de vader van Eddy.
31.Reactie op het lesmateriaal en afsluiting van de cursus met het zingen van een strijdlied "Weg met de kale neten". De daaropvolgende plechtigheid van het uitreiken van de groene baret aan de cursisten wordt onderbroken en op de gang voortgezet.
32.Slotwoord van Koot en Bie in afwachting van het Journaal.
Typetjes
meneer H.G. Foppe, W. Strik, Bill the Bye, Keith Vancoot, Kees van Kooten, Wim de Bie, drs. A.J.M. den Paap, J. van Dommelen, A. Snoek, mr. P. van Liesdonk, W. Ph. van der Veer, A. Schuins, K. Pruis, J. van der Broek
 
Trefwoorden
BV
 
Artikelen en recensies